Žebra položte na zeleninu a přikryjte je zelím. Selský hrnec je hit

Večeře z jednoho hrnce, známé jako „selský hrnec“, jsou snadným způsobem stolování pro milovníky tradičních chutí. jak ze základních surovin získat co nejvíce chuti. Recept možná není nejrychlejší, ale rozhodně stojí za to počkat si na výsledek.

Selský hrnec

„Tavení“, jak se mu někdy říká, je jedním z nejtradičnějších způsobů vaření. Jednoduché pokrmy lze připravovat na otevřeném ohni, výsledkem je pečené maso a zelenina, které jsou plné chuti a výživových hodnot. Je spojováno s mužskou stravou a je obvykle masité, nepostradatelné a velmi výživné.

Jsou takové kotlíky skutečně selské? Je to složité. Je známo, že naše moderní strava je mnohem bohatší na maso než tradiční venkovská strava . V jednom ohledu však tento selský kotlík rozhodně odpovídá představě skromného stravování: ani kapka chuti a vůně nepřijde nazmar.

Selský hrnec z trouby

Právě takové selské hrnce často vaříme na ohni. jak snadné je připravit podobnou večeři v troubě . Jedná se o jednodušší verzi, která je k dispozici po celý rok.

Ingredience

1 kg žebírek

2 kg brambor

350 g kysaného zelí

3 mrkve

1/2 kg červené řepy

3 cibule

200 g uzené slaniny

1/3 hlavy česneku

Kmín

Sůl, pepř

Zelné listy na přikrytí

Selský hrnec

Oloupejte brambory a červenou řepu. Polovinu brambor nakrájejte na čtvrtky, druhou polovinu a červenou řepu na středně velké kostky. Žebírka potřete solí a na rozpáleném tuku je na prudkém ohni osmažte zvenku dozlatova. Zelí opláchněte.

Zbývá jen naaranžovat ingredience na pánev. Na dno silnostěnné pánve položte část nakrájené cibule a poté větší kousky brambor. Posypte je solí a pepřem. Na brambory položte kysané zelí. Dochuťte kmínem – nejlépe celým a rozemletým v hmoždíři.

Dále navrstvíme zbytek cibule, čerstvě mletý pepř a nasekaný a oloupaný česnek .

Navrch položíme brambory, červenou řepu a mrkev nakrájenou na půlkolečka. Hojně osolte, přidejte kmín a pepř. Na pánev položíme silné plátky slaniny.

Ingredience důkladně zakryjte listy zelí, které udrží vlhkost uvnitř pokrmu. Zelí dobře přitlačte, pánev přikryjte pokličkou a vložte na 2 hodiny do trouby vyhřáté na 170 stupňů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *