Žádná rajčatová polévka, lepší polévku lze připravit z vývaru. Jednoduchý babiččin recept.

Zbyla vám od včerejší večeře kuřecí polévka? Připravte z ní jednoduchou a nesmírně chutnou polévku. Pokrm je hotový během chvilky a má tak příjemnou chuť, že si každý řekne o porci. Recept jsem převzala z babiččina zápisníku.

Můžete připravit i jiný než jen rajčatový vývar.

O nedělích a svátcích se na českých stolech obvykle podává nepostradatelný vývar. Nejčastěji z něj druhý den připravujeme rajskou polévku. Když mi však zbyde ochucený vývar, vezmu si k ruce babiččin recept.

Polévka je mimořádně snadná na přípravu, lehká a zároveň výživná. Místo rajčat přidávám do vývaru brambory, květák, mrkev a zelený hrášek. Pokrm ochucený čerstvými bylinkami je tak chutný, že si každý žádá další.

Recept na polévku se zeleným hráškem

Ingredients:

Složení: 1,5 litru vývaru

200 g konzervovaného hrášku

2 brambory

několik růžiček květáku

petržel

kopr

střední mrkev

sůl, pepř podle chuti

18% smetana

Jak připravit rychlou vývarovou polévku?

Uvařte vývar. Nakrájejte mrkev a brambory na malé kostičky a vložte je do hrnce. Přidejte růžičky květáku. Vařte na mírném ohni, dokud zelenina nezměkne. Přidejte okapaný hrášek a vařte dalších 10 minut. Důkladně rozmíchejte lžíci smetany s částí vychladlé polévky.

Na konci vaření ji přidejte do polévky. Přidejte také nasekaný kopr a petrželku a dochuťte solí a pepřem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *