Zbyla vám od včerejší večeře kuřecí polévka? Připravte z ní jednoduchou a nesmírně chutnou polévku. Pokrm je hotový během chvilky a má tak příjemnou chuť, že si každý řekne o porci. Recept jsem převzala z babiččina zápisníku.
Můžete připravit i jiný než jen rajčatový vývar.
O nedělích a svátcích se na českých stolech obvykle podává nepostradatelný vývar. Nejčastěji z něj druhý den připravujeme rajskou polévku. Když mi však zbyde ochucený vývar, vezmu si k ruce babiččin recept.
Polévka je mimořádně snadná na přípravu, lehká a zároveň výživná. Místo rajčat přidávám do vývaru brambory, květák, mrkev a zelený hrášek. Pokrm ochucený čerstvými bylinkami je tak chutný, že si každý žádá další.
Recept na polévku se zeleným hráškem
Ingredients:
Složení: 1,5 litru vývaru
200 g konzervovaného hrášku
2 brambory
několik růžiček květáku
petržel
kopr
střední mrkev
sůl, pepř podle chuti
18% smetana
Jak připravit rychlou vývarovou polévku?
Uvařte vývar. Nakrájejte mrkev a brambory na malé kostičky a vložte je do hrnce. Přidejte růžičky květáku. Vařte na mírném ohni, dokud zelenina nezměkne. Přidejte okapaný hrášek a vařte dalších 10 minut. Důkladně rozmíchejte lžíci smetany s částí vychladlé polévky.
Na konci vaření ji přidejte do polévky. Přidejte také nasekaný kopr a petrželku a dochuťte solí a pepřem.