Žádná chuť „papíru“. Barvení zničilo kouzlo jater. Tohle je perfektní

Proč tolik lidí nemá rádo játra? Možná museli v dětství jíst špatně uvařená játra, která chutnala hořce a měla konzistenci jako toaletní papír. Pokud chcete zlomit kouzlo tohoto pokrmu a znovu objevit jeho skutečnou a skvělou chuť, uvařte játra podle receptu vynikajícího kuchaře.

Játra mohou být vynikající, pokud jsou připravena podle kulinářského umění. Pak mají správnou strukturu, jsou měkká, šťavnatá a chutná. Dosáhneme-li několika přídavků včetně: jablek, medu a cibule, můžeme si být jisti, že získáme velmi chutný pokrm.

Dost bylo teorie , nyní je čas na konkrétnosti . Pokud si chcete vychutnat vynikající chuť jater, dodržujte pravidla stanovená v receptu jednoho z nejlepších českých kuchařů Zdeňka Poglreicha.

Recept Zdeňka Poglreicha na játra – ingredience

Na přípravu jater s cibulí a jablkem budete potřebovat následující suroviny:

  • kuřecí játra – 250 g,
  • cibule – 1 cibule,
  • čerstvý rozmarýn – 4 snítky,
  • česnek – 1 stroužek
  • pepř – 1 špetka,
  • rostlinný olej na smažení,
  • červená jablka – 2 kusy,
  • med – 1 polévková lžíce,
  • 1 chilli paprička,
  • balzamikový ocet – 50 ml,
  • studené máslo – 40 g,
  • sůl – 1 špetka.

Játra s cibulí a jablkem, recept Zdeněk Poglreich

Než začnete játra smažit, nezapomeňte je na několik minut namočit do mléka. Zdeněk Poglreich se domnívá, že ideálního účinku dosáhnete naložením jater do mléka.

K tomu játra vložte do nádoby a zalijte je olejem. Poté přidejte 2-3 snítky čerstvého rozmarýnu a jeden rozdrcený stroužek česneku. Dochuťte mletým pepřem, játra s kořením jemně promíchejte a nechte 20-30 minut odležet.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *