Proč tolik lidí nemá rádo játra? Možná museli v dětství jíst špatně uvařená játra, která chutnala hořce a měla konzistenci jako toaletní papír. Pokud chcete zlomit kouzlo tohoto pokrmu a znovu objevit jeho skutečnou a skvělou chuť, uvařte játra podle receptu vynikajícího kuchaře.
Játra mohou být vynikající, pokud jsou připravena podle kulinářského umění. Pak mají správnou strukturu, jsou měkká, šťavnatá a chutná. Dosáhneme-li několika přídavků včetně: jablek, medu a cibule, můžeme si být jisti, že získáme velmi chutný pokrm.
Dost bylo teorie , nyní je čas na konkrétnosti . Pokud si chcete vychutnat vynikající chuť jater, dodržujte pravidla stanovená v receptu jednoho z nejlepších českých kuchařů Zdeňka Poglreicha.
Recept Zdeňka Poglreicha na játra – ingredience
Na přípravu jater s cibulí a jablkem budete potřebovat následující suroviny:
- kuřecí játra – 250 g,
- cibule – 1 cibule,
- čerstvý rozmarýn – 4 snítky,
- česnek – 1 stroužek
- pepř – 1 špetka,
- rostlinný olej na smažení,
- červená jablka – 2 kusy,
- med – 1 polévková lžíce,
- 1 chilli paprička,
- balzamikový ocet – 50 ml,
- studené máslo – 40 g,
- sůl – 1 špetka.
Játra s cibulí a jablkem, recept Zdeněk Poglreich
Než začnete játra smažit, nezapomeňte je na několik minut namočit do mléka. Zdeněk Poglreich se domnívá, že ideálního účinku dosáhnete naložením jater do mléka.
K tomu játra vložte do nádoby a zalijte je olejem. Poté přidejte 2-3 snítky čerstvého rozmarýnu a jeden rozdrcený stroužek česneku. Dochuťte mletým pepřem, játra s kořením jemně promíchejte a nechte 20-30 minut odležet.