Šéfkuchař poradil, jak uvařit dokonalou pohanku
Pohanku milují snad v každé české rodině. Ale každému se povede něco jiného. Pro jednu hospodyňku je kaše národním pokladem – zrnko po zrnku, chutná, zatímco jiné se lepí a rozpadá.
Kuchařka prozradila hlavní tajemství správné přípravy chutné a drobivé pohanky. Ukazuje se, že roli hraje teplota vody, do které kroupy nasypeme.
Ukázalo se, že voda může být studená i horká, v některých případech by se kroupy měly házet pouze do vroucí vody. V čem je rozdíl?
„Pokud chcete udělat měkkou a homogenní kaši, můžete kroupy klidně nasypat do studené vody, to znamená, že ihned dáte na vařič a vodu a přidáte pohanku. Získáte tak přesně kaši, ne drobivou přílohu, protože pohanka se bude dusit,“ vysvětlila kuchařka.
Abyste si udělali křehkou přílohu, radí odbornice vhodit připravené kroupy do horké vody nebo do vroucí vody. Uvnitř bude taková pohanka měkká, ale kroupy se nebudou lepit.
Dobrou chuť!