Tuto polévku dělám v zimě každý týden. Zahřeje a mizí z talíře s každou kapkou. Jedna ingredience zvýrazňuje chuť

Co si uvařit k večeři místo vývaru? Tato polévka dominuje stolům na podzim, ale skvěle chutná i v zimě. Je hřejivá a vydatná a přidáním této ingredience bude ještě chutnější.

Tuto polévku dělám v zimě každý týden. Je hřejivá a mizí z talíře s každou kapkou. Jednu ingredienci zvýrazňuje mák,

Dýňová polévka dominuje podzimnímu jídelníčku, ale měli byste ji vařit i v chladném období. Je velmi chutná a určitě potěší dospělé i děti. Jak uvařit lahodnou dýni? Málokdo ví, že stačí přidat jednu ingredienci a bude tak lahodná, že si každý řekne o další.

Která dýně je na polévku nejlepší? Tyto odrůdy vám poskytnou sametovou strukturu a vynikající chuť.

Ne každý druh dýně je vhodný pro přípravu polévky. Nejlepší je odrůda Hokkaido, protože má sametovou strukturu, mírně sladkou příchuť a rychle se vaří. Dobrá je také dýně muškátová, která má málo semen, ale hodně měkké dužiny s lehce oříškovou chutí.

Jakou polévku k večeři? Udělejte si ji místo vývaru. Spolubydlící si hned řeknou o další

Pokud hledáte originální jídlo, zvolte tento hřejivý pokrm. Skvěle se hodí nejen k večeři, ale i na posezení s přáteli. K přípravě polévky budete potřebovat:

  • dýně hokkaido,
  • 250 g mražených lišek,
  • cibuli,
  • čtyři stroužky česneku,
  • mrkev,
  • oloupaná rajčata,
  • 0,5 litru vývaru,
  • 200 ml 30% smetany,
  • koření: sůl, pepř, kurkuma, sladká a pálivá paprika, muškátový oříšek.

Nezapomeňte, že dýně hokaido má jemnou slupku, takže ji před pečením nemusíte loupat . Jak z ní připravit polévku?Tuto polévku dělám v zimě každý týden. Zahřeje a mizí z talíře s každou kapkou. Jedna ingredience zvýrazňuje chuť

  1. Na pánev s rozehřátým olejem dejte nakrájenou cibuli, rozmražené lišky a rozmačkaný česnek. Chvíli smažte, pak přidejte vývar, na kostičky nakrájenou mrkev a rajče. Dusíme asi 10 minut.
  2. Po této době přidejte nakrájenou dýni a koření a na mírném ohni vařte dalších 20 minut.
  3. Když je vývar hotový, nechte ho trochu vychladnout a pak vše míchejte, dokud nezískáte krémovou konzistenci. Nakonec přidejte smetanu, která polévce dodá sametovou chuť.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *