Jak připravit zelný salát k večeři? Nejlepším řešením je zvolit tento jednoduchý recept na duo zelných salátů. Tento chutný doplněk k hlavnímu chodu připravíte snadno a poměrně rychle. Hodí se ke každému jídlu a potěší svou chutí. Přečtěte si, jak připravit nejlepší dvojitý zelný salát, který se vždy vydaří.
Mám zelí solit?
Zelné saláty budou skvělým doplňkem jídla. Snadno se připravují a doba přípravy nevyžaduje mnoho hodin u kuchyňského stolu. Tento lahodný a křupavý zelný salát není jiný. Připravuje se z bílého a červeného zelí a mrkve. Doplňuje ho lahodný dresink, který dokonale kombinuje jednotlivé ingredience. Zajímavým doplňkem jsou nasekané ořechy.
Při přípravě dvoubarevného zelného salátu vložte nakrájenou zeleninu do síta, přidejte trochu soli a promíchejte. Jedná se o důležitý krok, díky němuž proužky zelí změknou a salát bude mít úžasnou chuť. Po 20 minutách budou obě kapusty měkké, ale zůstanou křupavé.
Jak připravit duo zelných salátů?
Recept na domácí vícebarevný zelný salát není složitý. Je to jen několik jednoduchých kroků, které zvládne každý bez ohledu na úroveň svých dovedností v domácím vaření. Seznam ingrediencí je rozdělen na dvě části. První obsahuje základní suroviny na salát a druhá ingredience potřebné k přípravě dokonalé zálivky.
Jak si tedy doma připravit dokonalý salát Duet coleslaw? Dodržením tohoto jednoduchého receptu se tento křupavý doplněk k večeři vydaří a bude všem chutnat.
- Krok 1 – zeleninu oloupejte a nakrájejte, osolte a nechte 20 minut odležet.
- Krok 2 – připravte zálivku na zelný salát
- Krok 3 – zeleninu smíchejte se zálivkou a ořechy.
Jak duo coleslaw podávat?
Voňavý a barevný zelný salát bude skvělým doplňkem večeře. Hodí se k masovým pokrmům a dobře se kombinuje s vegetariánskými jídly. Níže najdete několik jednoduchých receptů na večeři, které obsahují salát z bílého a červeného zelí.
SLOŽENÍ:
- 300 g bílého zelí
- 300 g červeného zelí
- 1 mrkev
- 1 svazek koriandru
- 2 lžíce nasekaných ořechů
- Omáčka:
- 2 polévkové lžíce majonézy
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička sezamových semínek
- 1 lžička jablečného octa
- 1 lžička cukru
- sůl, pepř
PŘÍPRAVA KROK ZA KROKEM
- Nakrájejte obě kapusty. Oloupanou mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle.
- Zeleninu vložte do síta a lehce osolte. Promíchejte a nechte 20 minut změknout.
- Připravte omáčku. Majonézu smíchejte s olejem, wasabi, jablečným octem a sezamovými semínky. Dochuťte solí, pepřem a cukrem. Důkladně promíchejte.
- Ze zeleniny vymačkejte přebytečnou vodu a vložte ji do mísy.
- Přilijte omáčku. Přidejte nasekané ořechy a koriandr. Promíchejte.
- Podávejte jako přílohu k večeři.