Tento koláč dělám bez gramu mouky. Vynikající dezert na svátek Tří králů

Tento koláč dělám bez gramu mouky. Vynikající dezert na svátek Tří králů

Těžko uvěřit, co je hlavní ingrediencí tohoto dortu. Neobvyklý koláč se ukáže jako vlhký a lahodný. Jeho základem jsou luštěniny místo mouky.

Koláč na svátek Tří králů

Svátky jako Tři krále jsou méně formální než Vánoce nebo Velikonoce. Už jen v tom smyslu, že nemáme jasně definované tradiční pokrmy, které se v tento den podávají. A právě proto stojí za to se trochu vyblbnout.

Neodmyslitelně se bude podávat koláč z… fazolí . Ale jen na první pohled. Fazole na sebe dobře vážou ostatní ingredience a vytvářejí rychlé, na bílkoviny bohaté pečivo.

Fazolové brownie.

Tento koláč na Tři krále a nejen na ně se dá připravit z různých druhů fazolí. V našem receptu to budou fazole z konzervy.

Ingredience na dortovou formu o průměru 24 cm:

Potřebujete: 500 g konzervovaných červených fazolí

zralý banán

6 lžic kakaa

4 vejce

⅓ šálku másla

⅓ šálku vody

⅓ šálku cukru

nastrouhaná pomerančová kůra

plochá lžíce cukru a vanilky

lžička kvásku

Pomerančový koláček na dvanáctou noc.

Z fazolí slijte nálev a dejte je do mísy, přidejte nakrájený banán, olej, vodu, kakao, prášek do pečiva a promíchejte dohladka. V samostatné míse vyšlehejte vejce s cukrem a cukrem a vanilkou.

Lžící smíchejte obojí dohromady. Přidejte nastrouhanou kůru z celého pomeranče a znovu promíchejte. Směs nalijte do dortové formy o průměru 24 cm. Pečeme při 180 stupních Celsia s režimem ohřevu shora dolů asi 35-40 minut.

Vychladlý dort můžeme ozdobit čokoládovou polevou, moučkovým cukrem, čerstvými nebo kandovanými pomeranči.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *