Polévku už nebělim smetanou. Kamarád mi prodal lepší patent

Lidé se dělí na ty, kteří dávají přednost čirému vývaru, a na ty, kteří dávají přednost vydatnější, šlehačkové polévce. Pokud patříte do druhé skupiny, máme pro vás skvělý kulinářský tip. Zapomeňte na jogurt, smetanu nebo mouku. Existuje mnohem lepší produkt, který kvalitu polévky vylepší.

Velmi dobrým, i když nepříliš oblíbeným produktem pro bělení polévek a omáček je… sójový nápoj, běžně známý jako sójové mléko. Má vysoký obsah bílkovin a obsahuje cenné vitaminy a minerály a také nenasycené mastné kyseliny. Proto je hodnotově lepší než mouka nebo mléčné výrobky. Neobsahuje ani lepek a laktózu, takže ho mohou bez obav používat i lidé s intolerancí. A samozřejmě i vegani.

Bělení polévky sójovým nápojem je velmi jednoduché. Postupujeme úplně stejně jako v případě běžného mléka nebo smetany. Nejprve ji zjemníme, poté přidáme do vývaru a důkladně rozmixujeme.

Sójové mléko má výraznou chuť, která dodá našim polévkám zcela novou, lehce orientální příchuť. Hodí se zejména do zeleninových krémových polévek. Stojí za to ho vyzkoušet, protože jím můžeme snadno obměnit staré recepty, které nás už trochu nudí.

Přejeme vám příjemné experimentování v kuchyni a dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *