Placičky z mletého masa si zaslouží trofej. použijte vaječný trik

Kotlety z mletého masa jsou jedním z nejjednodušších jídel k večeři. To ale neznamená, že musí být nudné. Stačí trocha kulinářské vynalézavosti, abyste vytvořili něco úžasného. To dokazuje šéfkuchař , který ve svém receptu na mleté maso používá chytrý vaječný trik.

Šéfkuchařova tekutá žloutková sekaná .jistý kandidát na medaili.

Složení: 1:

  • 300 g mletého vepřového masa,
  • 200 g mletého telecího masa,
  • 15 plátků tenké slaniny,
  • 6 vajec,
  • 3 lžíce ovesných vloček,
  • 5 lžic mléka,
  • 1 malá červená cibule,
  • 1/2 červené papriky,
  • 1 velký stroužek česneku,
  • 1 lžíce nasekané petrželky,
  • 1/2 lžičky tymiánu,
  • 1/2 lžičky majoránky,
  • 1/4 lžičky nasekané chilli papričky,
  • sůl a pepř podle chuti.

Způsob přípravy:

V hrnci svaříme vodu. Do vroucí vody vložíme 5 vajec a vaříme 6,5 minuty. Poté je propláchneme studenou vodou a oloupeme z nich kůži. Ovesné vločky zalijeme mlékem a necháme je asi 30 minut nabobtnat.

Maso a namočené vločky vložíme do mísy. Přidejte 1 syrové vejce, nadrobno nakrájenou cibuli a papriku, utřený česnek a ostatní přísady. Podle chuti okořeníme a důkladně prohněteme.

Směs rozdělte na 5 dílů. Mokrýma rukama pokryjeme vejce masem a vytvarujeme podlouhlé řízky. Každý karbanátek obalíme třemi plátky slaniny. Připravené maso vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme 20-25 minut, dokud slanina nezezlátne. Podávejte teplé nebo studené s libovolnými omáčkami.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *