Kotlety z mletého masa jsou jedním z nejjednodušších jídel k večeři. To ale neznamená, že musí být nudné. Stačí trocha kulinářské vynalézavosti, abyste vytvořili něco úžasného. To dokazuje šéfkuchař , který ve svém receptu na mleté maso používá chytrý vaječný trik.
Šéfkuchařova tekutá žloutková sekaná .jistý kandidát na medaili.
Složení: 1:
- 300 g mletého vepřového masa,
- 200 g mletého telecího masa,
- 15 plátků tenké slaniny,
- 6 vajec,
- 3 lžíce ovesných vloček,
- 5 lžic mléka,
- 1 malá červená cibule,
- 1/2 červené papriky,
- 1 velký stroužek česneku,
- 1 lžíce nasekané petrželky,
- 1/2 lžičky tymiánu,
- 1/2 lžičky majoránky,
- 1/4 lžičky nasekané chilli papričky,
- sůl a pepř podle chuti.
Způsob přípravy:
V hrnci svaříme vodu. Do vroucí vody vložíme 5 vajec a vaříme 6,5 minuty. Poté je propláchneme studenou vodou a oloupeme z nich kůži. Ovesné vločky zalijeme mlékem a necháme je asi 30 minut nabobtnat.
Maso a namočené vločky vložíme do mísy. Přidejte 1 syrové vejce, nadrobno nakrájenou cibuli a papriku, utřený česnek a ostatní přísady. Podle chuti okořeníme a důkladně prohněteme.
Směs rozdělte na 5 dílů. Mokrýma rukama pokryjeme vejce masem a vytvarujeme podlouhlé řízky. Každý karbanátek obalíme třemi plátky slaniny. Připravené maso vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme 20-25 minut, dokud slanina nezezlátne. Podávejte teplé nebo studené s libovolnými omáčkami.