Pasta paccheri al pomodoro. Vyzkoušejte je místo špaget

Mají špagety důstojného konkurenta? Vše nasvědčuje tomu, že paccheri, široké trubičky ze srdce Neapole, získávají kulinářské uznání. Tyto tradičně jednoduché těstoviny, kdysi spojované s kuchyní chudých, se nyní stávají symbolem bohatství chutí. K mezinárodnímu věhlasu paccheri přispěli italští šéfkuchaři, bratři Enrico a Roberto Cerea. V jejich restauracích Da Vittorio v Bergamu a v Petrohradě. Mořic, je Il Pacchero pokrmem, který hosty potěší svou vytříbenou jednoduchostí.

Tajemství spočívá v omáčce ze tří druhů rajčat, která v kombinaci s paccheri vytváří nezapomenutelný kulinářský zážitek. Ačkoli je recept na omáčku dostupný každému, skutečné umění spočívá v jejím provedení.

Vzhledem k sezónnosti rajčat však stojí za zvážení alternativní přístup Claudia del Principa. Autor bestsellerů s italskými kořeny nabízí jedinečnou techniku: karamelizaci rajčat pelati v troubě. Zde je návod na přípravu těchto jedinečných těstovin:

Složení: 1:

– Zpracování: 800 g konzervovaných rajčat (pelati).

– Extra panenský olivový olej

– 1 cibule (nejlépe odrůdy Tropea), nakrájená nadrobno

– Mořská sůl, čerstvě mletý černý pepř.

– 500 g pacheri

– 50 g studeného másla nakrájeného na malé kousky

– 50 g čerstvě nastrouhaného parmezánu

– Čerstvá bazalka

-Další parmezán na posypání.

Příprava:

1. Předehřejte troubu na 180 °C. Z rajčat slijte vodu a šťávu si ponechte. Rajčata rozkrojte na poloviny a položte na plech. Pokapejte je olivovým olejem a pečte 30 minut, dokud nezkaramelizují.

2. Na olivovém oleji osmahněte cibuli, přidejte rajčata a šťávu, přikryjte a 30 minut poduste. Dochuťte solí a pepřem a poté rozmixujte dohladka.

3. Uvařte paccheri al dente, přidejte je do omáčky a několik minut míchejte.

4. Na závěr přidejte máslo a parmazán, posypte bazalkou.

Paccheri s rajčatovou omáčkou je jídlo, které možná změní váš pohled na italskou kuchyni. Ztratí špagety své dominantní místo na stolech milovníků těstovin? To ukáže čas, ale paccheri si už teď zaslouží pozornost a chutě gurmánů po celém světě.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *