Kotlety z mletého masa s houbami

Kotlety z mletého masa s houbami jsou další chutnou variantou večeře, která by měla zaujmout každého, kdo má rád masité pokrmy. Pokrm má báječnou chuť a krásný vzhled. Kotlety lze připravit z jakéhokoli druhu mletého masa. Já jsem použila drůbeží maso, protože jsem ho měla k dispozici, ale nic vám nebrání použít i jiné maso, například hovězí nebo vepřové.

Recept na kotlety z mletého masa s houbami je velmi jednoduchý a nevyžaduje mnoho práce. Maso je křehké a šťavnaté. Žampiony umístěné uvnitř mu dodávají vynikající chuť a krásný vzhled. Na závěr se podává smetanová omáčka s houbami, cibulí a mrkví.

RECEPT NA PRDOPEČ S HOUBAMI

Ingredience

  • 500 g mletého masa (použila jsem kuřecí mleté maso)
  • 250 g mini žampionů
  • 1 vejce
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce strouhanky
  • 400 ml kuřecího vývaru
  • 50 ml smetany ke šlehání 30%
  • sladká paprika
  • sůl
  • pepř
  • pšeničná mouka

Příprava

1. Na rozehřátém tuku osmahněte na kostičky nakrájenou cibuli a nadrobno nasekaný česnek. Poté přidáme na kostičky nakrájenou mrkev.

2. Nakrájejte houby (několik celých kousků si nechte na později), vhoďte je do pánve k cibuli a ještě několik minut vše společně smažte, dokud houby nepustí vodu a nezměknou. Nakonec vše osolte a opepřete. Odstavte z ohně.

3. K mletému masu přidejte strouhanku, vejce, sůl, pepř a sladkou papriku a promíchejte.

4. Na část masa položíme houby a vytvoříme kotlety.

5. Poté řízky obalíme v mouce.

6. V samostatné pánvi rozehřejeme olej a maso na něm z obou stran osmahneme dohněda.

7. Poté do pánve nalijeme horký vývar, přikryjeme pokličkou a dusíme asi 20 minut.

8. Po uplynutí času pokličku sundejte, přidejte osmažené houby a cibuli a ještě několik minut poduste.

9. Ve smetaně rozpusťte lžičku mouky. Směs vlijte do karbanátků a míchejte, dokud omáčka nezhoustne.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *