Potřebujete teď rychle salát? Tak tady ho máte!!! Stačí vám pár ingrediencí a rychle si připravíte opravdu dobrý a nepříliš složitý pokrm. Těstovinový salát Orzo je oblíbený salát mé švagrové. Podávám ho téměř na každé oslavě a nikdy nikoho nenudí.
Tento salát nevyžaduje mnoho času a práce. Někdy stačí jen pár dobře vybraných ingrediencí a z úst hostů automaticky létají slova jako „tak vynikající“, „mistrovské dílo“ a „musíte mi dát recept“. Tak tomu bylo i v případě toho, který moje švagrová servíruje na každém večírku. Každopádně jsem si o recept řekla sama. A teď se s vámi o něj dělím.
Potřebujete suroviny, které jsou snadno dostupné a levné. Můžete si ho upravit podle svých představ, ale mně tato verze chutná lépe.
Orzo pasta salad – ingredients:
- šálek těstovin orzo,
- půl plechovky sušených rajčat s marinádou,
- čtvrtka červené cibule,
- hrst zelených a černých oliv,
- půl kostky sýra feta,
- velká hrst čerstvého špenátu.
Salátová zálivka:
- 2 polévkové lžíce olivového oleje,
- lžička balzamikového octa,
- špetka soli a pepře,
- velká špetka sušené bazalky.
Těstovinový salát orzo – recept krok za krokem:
- Začneme tím, že těstoviny uvaříme v osolené vodě. Když jsou orzo al dente, vypneme hořák a orzo scedíme.
- Mezitím nakrájíme rajčata, olivy a fetu na plátky a cibuli na tenká kolečka. Můžete také lehce nasekat špenát, ale není to nutné.
- V misce smíchejte olivový olej s balzamikovým octem, solí, pepřem a sušenou bazalkou.
- Všechny ingredience důkladně promíchejte a můžete začít.
Těstovinový salát Orzo je ideální nejen na silvestrovský večer. Určitě stojí za to vyzkoušet ho i při jiných příležitostech. Vaši hosté si ho jistě také zamilují.