Vhodím ji na 30 minut do vroucího vývaru. Díky jednoduchému patentu je to naprosto jasnéм

Je možné zachránit kalný vývar? Ano a není to vůbec složité. Stačí přidat unikátní přísadu a vše bude opět dokonale čiré. A příště dodržujte několik pravidel, aby se problém neopakoval.

Vývar je bezesporu králem českých polévek. Vařený z několika druhů masa, se zeleninovými přídavky, poměrně tučný a ochucený, má prostě vynikající chuť. Není divu, že v mnoha domácnostech je nezbytnou součástí nedělního oběda. Navíc se často podává při nachlazení, protože je lehká, sytá a příjemně zahřeje. Dobře uvařený vývar by měl být nejen chutný, ale také dokonale čirý. Co dělat, pokud se zakalil? Zachráníte ho jednoduchým způsobem.

Jak byste měli vařit vývar, aby se nezakalil? Věnujte pozornost tomuto

Jedním z nejdůležitějších pravidel pro vaření chutného a průhledného vývaru je čas. Proto ho nedávejte na vysoký plamen, ale nechte ho několik hodin vařit. Tím z něj vytěžíte maximum a minimalizujete riziko zakalení. Pamatujte také na to, že do vařící vody byste nikdy neměli vhazovat velmi studené nebo syrové maso. Správné pořadí je zalít ho studenou vodou a začít vařit. Pokud jde o zeleninu, doporučuje se ji nejprve oloupat, nakrájet na menší kousky, vhodit do trouby a péct asi půl hodiny. Stejně můžete postupovat i u již zmíněného syrového masa. Horké suroviny, ze kterých odkapává šťáva, vložte do hrnce, zalijte studenou vodou a vařte 3-4 hodiny, přičemž čas od času slijte vroucí vodu. Vývar bude lahodný, aromatický a dokonale čirý.

Co patří do vývaru? Tyto ingredience ovlivní jeho chuť a průzračnost.

Zajímavé je, že v mnoha regionech a rodinách se do vývaru přidávají neobvyklé přísady, jako je jablko, trocha octa a zázvor. Nejčastěji dodávají vývaru hlubší a jedinečnou chuť. Jiné přísady ho zase mohou zachránit, když se zakalí. O kterých z nich je řeč?

Pokud i přes vaši snahu přestane být polévka během vaření průhledná, přidejte do ní na 30 minut půlku malé brambory. To stačí k tomu, aby opět vypadala bezchybně. Hodí se i plátek rajčete nebo několik hřebíčků, které dodají zelenině zajímavou chuť a barvu. Někteří lidé také používají trik s kostkami ledu. Co to je.Vhodím ji na 30 minut do vroucího vývaru. Díky jednoduchému patentu je to naprosto jasnéм

  1. Do vařícího vývaru přidejte několik kostek ledu.
  2. Počkejte, až polévka vychladne, a pak z ní lžící odstraňte tuk a další nečistoty, které ovlivňují její čistotu. Bude dokonale čirá.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *