Tento recept stojí za vaši pozornost. Mnohokrát vyzkoušeno: na talíři poskytuje lahodný efekt. Díky němu připravíte pečené knedlíky jedinečným způsobem. Jsou plněné nečekanou nádivkou, jejich chuť je jako olíznutá.
Těsto s máslem aneb způsob přípravy pečených knedlíků
Máte rádi knedlíky? Pokud se vám o tomto pokrmu po nocích zdá, podívejte se na tento více než 100 let starý recept. Způsob přípravy knedlíků vás možná překvapí, ale zaručuje vynikající výsledek. Z máslového těsta se vyklube měkké a pružné těsto. Plní se natvrdo uvařenými vejci a smaženou cibulkou.
Knedlíky s poměrně pikantní náplní se posílají do trouby. Pak už jdou rovnou na stůl. Jejich vzhled potěší oko a chuť doslova nadchne. Pečené knedlíky jsou skutečnou lahůdkou . Proto stojí za to recept vyzkoušet.
Jak uvařit zapečené knedlíky?
Ingredience: 1:
750 g pšeničné mouky
1 lžička soli
600 ml vody
200 ml rozpuštěného másla
svazek česneku
6 vajec uvařených natvrdo
sůl
pepř
Příprava knedlíků Začněme přípravou těsta na knedlíky. Do mísy prosejeme mouku, uděláme důlek a postupně do něj přiléváme vodu. Promícháme a poté na pracovní desce prohněteme s trochou mouky. Těsto by mělo být hladké a pružné. Vytvarujte z něj kouli, vložte ji do mísy a přikryjte fólií.
Nechte 10 minut odpočívat. Po této době těsto rozdělte na 2 části. Uhněteme válečky a každý z nich opět rozdělíme na 8 dílů. Z 16 dílů těsta vytvarujte malé kuličky. Rozpuštěné máslo nalijte do žáruvzdorné formy. Kuličky těsta jemně zploštěte. Namočte je z obou stran do másla a nechte je v másle.
Pečené knedlíky – chutná večeře
Formu s těstem přikryjte fólií a nechte 60 minut odležet. Poté pokračujte v přípravě náplně do pečených knedlíků. Česnek nasekejte a osmahněte na oleji na pánvi. Když změkne, přendejte ho do mísy. Přidejte vejce uvařená natvrdo. Osolte a opepřete. Ingredience důkladně promíchejte.
Nyní se vraťte k těstu, vyjměte ho z oleje a každý kousek rozválejte rukama. Přidejte náplň a těsto přeložte tak, aby knedlíky měly obdélníkový tvar. Knedlíky položte na plech vyložený pečicím papírem. Vložte do trouby vyhřáté na 200 °C na 30-35 minut. Po upečení ihned podávejte.