Takové buchty často peču k večeři. Za svou chuť vděčí jedinému koření.

Housky s bylinkovou příchutí jsou tím nejlepším způsobem, jak začít den. Stejně jako v restauracích je však můžete podávat jako předkrm nebo přílohu před hlavními chody večeře. Tyto kynuté buchty dokonale splní oba úkoly.

Domácí buchty

Ve srovnání s jinými způsoby přípravy pokrmů nepatří výroba domácího pečiva v kuchyni k příliš oblíbeným činnostem. Nepoužíváme ji příliš rádi, protože je časově náročná a vyžaduje velkou přesnost. Jednoduchý chléb není obtížné vyrobit, ale kynuté rohlíky vyžadují určitou práci .

Vyplatí se je však koupit, protože takové rohlíky nekoupíte v žádném obchodě. Pouze ve vlastní pekárně si můžeme připravit libovolnou směs bylinek a koření . V tomto případě doporučujeme chléb s rozmarýnem.

Rozmarýnové rohlíčky

Rozmarýn má specifickou chuť, výraznější než většina bylinek. Skvěle se hodí k druhé ingredienci našich rohlíčků, černému kmínu. Místo něj můžeme použít i sezamová semínka. Rohlíčky se hodí k běžné večeři nebo na setkání s přáteli jako předkrm s česnekovým máslem a ochuceným masem.

Složení

½ kg mouky

1 ½ šálku mléka

1 vejce

1 balíček sušeného droždí

1 lžíce cukru

100 ml olivového oleje

½ lžičky soli

1 lžíce sušeného rozmarýnu nebo ½ lžíce čerstvého rozmarýnu

1 lžíce černého kmínu

Domácí rohlíky k večeři a snídani

Do 50 ml teplého mléka přidejte droždí, lžíci cukru a lžíci mouky. Zbylou mouku prosejte do mísy. Přidejte špetku soli a rozmarýnu a promíchejte.

Do mísy přidejte kvásek z droždí a zbylé mléko. Uhněteme těsto, a když se začne spojovat, přidáme olivový olej. Hněťte těsto, dokud není dobře promíchané a pružné. Mísu přikryjte utěrkou a nechte ho hodinu kynout.

Po této době těsto vyjměte a rozdělte ho na 8-10 dílů. Vytvarujte z něj válečky a položte je na plech vyložený pečicím papírem. Přikryjeme utěrkou a necháme podruhé půl hodiny kynout. Předehřejte troubu na 200 stupňů .

Housky příčně rozkrojíme, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme černým kmínem nebo sezamem. Vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut dozlatova. Po vyjmutí je nechte vychladnout na mřížce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *