Tvarohové a makové koláče se budou na našich svátečních stolech objevovat neustále. Stojí však za to znát recept na jiný koláč . Tento lahodný moučník 2 v 1 bude hitem na každé oslavě. Potěší vás svou krémovostí a jemnou chutí.
Milujeme chuť tvarohových a makových koláčů. Rozhodně by měly být na seznamu cukrovinek pro vaši oslavu . Víme, že jejich výroba vyžaduje trochu práce, ale chuť koláčů vynahradí všechnu tu dřinu v kuchyni.
Známý šéfkuchař nabízí recept na vynikající dort 2 v 1. Je to tvarohový dort úžasné chuti . Vrstvy máku vložené do tvarohového koláče s přídavkem ořechů a pomerančové kůry, to vše na lahodném piškotovém základu.
Jak upéct cheesecake
Ingredience na základ:
Sušenky: 200 g sušenek
70 g másla
Ingredience na makovou směs: 1:
Potřebné ingredience: 300 g mouky
700 ml mléka na mák
3 lžíce medu
3 lžíce švestkového džemu
2 lžíce hnědého cukru
2 vejce
120 g vlašských ořechů
30 g kandované pomerančové kůry
1 lžička tekuté vanilky
½ lžičky vanilkového oleje
Ingredience na sýrovou směs:
Složení: ¾ kg tučného tvarohu
¼ kg sýra mascarpone
3 vejce
2 žloutky
150 ml kondenzovaného mléka
100 ml 36% smetany
½ lžičky pomerančové kůry
2 lžíce bramborové mouky
2 lžíce moučkového cukru
Ingredience na náplň:
Potřebné ingredience: 200 g mléčné čokolády
120 ml mléka
Těsto připravíme tak, že nasekáme sušenky a na mírném ohni rozpustíme máslo. Do másla nasypeme mleté sušenky, promícháme a nalijeme na máslem vymazaný plech. Odstavte a nasekejte ořechy. Mák s mlékem vařte na mírném ohni 45 minut.
Po vychladnutí přidáme mleté ořechy, sultánky, třtinový cukr, kandovanou pomerančovou kůru, švestkový džem a med . Rozšleháme také vejce a přidáme vanilku a mandlové máslo. Jemně promíchejte a poté rozmixujte dohladka.
Tvarohový koláč potěší svou chutí
Nyní si připravte sýrovou směs. Tvaroh rozmělníme na homogenní hmotu, přidáme vejce a jemně promícháme. Přidáme sýr mascarpone, smetanu, kondenzované mléko, bramborovou moučku, moučkový cukr, pomerančovou kůru a trochu vanilkového oleje. Ingredience promícháme a makovou směs po kapkách rozetřeme na piškotový základ.
Nalijte sýrovou směs, přidejte další vrstvu máku a opět nalijte sýrovou směs. Povrch zarovnejte a vložte do trouby předehřáté na 170 stupňů asi na 60 minut. Poté vyjmeme a z mléka a čokolády připravíme čokoládovou polevu . Nalijte ji na povrch koláče. Po hodině bude mít úžasnou chuť a bude hitem každé party.