Šéfkuchař je jako blázen a připravuje 2 lahodné dorty v jednom. To je pecka, lepší než tvarohový a makový koláč.

Tvarohové a makové koláče se budou na našich svátečních stolech objevovat neustále. Stojí však za to znát recept na jiný koláč . Tento lahodný moučník 2 v 1 bude hitem na každé oslavě. Potěší vás svou krémovostí a jemnou chutí.

Milujeme chuť tvarohových a makových koláčů. Rozhodně by měly být na seznamu cukrovinek pro vaši oslavu . Víme, že jejich výroba vyžaduje trochu práce, ale chuť koláčů vynahradí všechnu tu dřinu v kuchyni.

Známý šéfkuchař nabízí recept na vynikající dort 2 v 1. Je to tvarohový dort úžasné chuti . Vrstvy máku vložené do tvarohového koláče s přídavkem ořechů a pomerančové kůry, to vše na lahodném piškotovém základu.

Jak upéct cheesecake

Ingredience na základ:

Sušenky: 200 g sušenek

70 g másla

Ingredience na makovou směs: 1:

Potřebné ingredience: 300 g mouky

700 ml mléka na mák

3 lžíce medu

3 lžíce švestkového džemu

2 lžíce hnědého cukru

2 vejce

120 g vlašských ořechů

30 g kandované pomerančové kůry

1 lžička tekuté vanilky

½ lžičky vanilkového oleje

Ingredience na sýrovou směs:

Složení: ¾ kg tučného tvarohu

¼ kg sýra mascarpone

3 vejce

2 žloutky

150 ml kondenzovaného mléka

100 ml 36% smetany

½ lžičky pomerančové kůry

2 lžíce bramborové mouky

2 lžíce moučkového cukru

Ingredience na náplň:

Potřebné ingredience: 200 g mléčné čokolády

120 ml mléka

Těsto připravíme tak, že nasekáme sušenky a na mírném ohni rozpustíme máslo. Do másla nasypeme mleté sušenky, promícháme a nalijeme na máslem vymazaný plech. Odstavte a nasekejte ořechy. Mák s mlékem vařte na mírném ohni 45 minut.

Po vychladnutí přidáme mleté ořechy, sultánky, třtinový cukr, kandovanou pomerančovou kůru, švestkový džem a med . Rozšleháme také vejce a přidáme vanilku a mandlové máslo. Jemně promíchejte a poté rozmixujte dohladka.

Tvarohový koláč potěší svou chutí

Nyní si připravte sýrovou směs. Tvaroh rozmělníme na homogenní hmotu, přidáme vejce a jemně promícháme. Přidáme sýr mascarpone, smetanu, kondenzované mléko, bramborovou moučku, moučkový cukr, pomerančovou kůru a trochu vanilkového oleje. Ingredience promícháme a makovou směs po kapkách rozetřeme na piškotový základ.

Nalijte sýrovou směs, přidejte další vrstvu máku a opět nalijte sýrovou směs. Povrch zarovnejte a vložte do trouby předehřáté na 170 stupňů asi na 60 minut. Poté vyjmeme a z mléka a čokolády připravíme čokoládovou polevu . Nalijte ji na povrch koláče. Po hodině bude mít úžasnou chuť a bude hitem každé party.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *