Přidávám ho do vaječných těstovin místo česneku. Snídaňový hit na sendviče

Vaječná pasta je klasikou mezi snídaňovými pomazánkami. Naše babičky to věděly dávno předtím, než se objevily dnes módní zeleninové těstoviny. Kromě míchaných, míchaných a natvrdo vařených vajec jsou těstoviny zdaleka nejoblíbenějším způsobem přípravy vajec.

I když se zdá, že vajíčka nikdy nepřijdou, někdy se vyplatí mírně upravit i klasické recepty. Nejlepším příkladem jsou vaječné těstoviny. Změnit trochu jejich chuť lze velmi jednoduchým způsobem, koneckonců nejde o to vytvořit z nich úplně jiné těstoviny.

Nejlepší snídaně

Odborníci na výživu velmi často doporučují vejce k snídani. Obsahují totiž vše, co potřebujeme k tomu, abychom ráno mohli efektivně pracovat. Obsahují velké množství bílkovin, které vám dodají energii a na dlouhou dobu zasytí hlad. Díky tomu nehrozí, že se před dalším jídlem přejíte. Obsahují také cholesterol a spoustu vitaminů – D, A, E a vitaminy skupiny B. Mezi jejich důležité složky patří také jód, fosfor, vápník a omega-3 mastné kyseliny.

Nevařte je příliš dlouho

Na přípravu vaječných těstovin k snídani stačí doslova patnáct minut. Vejce je třeba správně uvařit a nejčastěji je vaříme příliš dlouho. Žloutek v takovém případě ztvrdne nebo se stane pružným a objeví se kolem něj zelený kroužek. Takové vejce není škodlivé, ale kvůli chuti je lepší se mu vyhnout. Příliš dlouho vařená vejce také ztrácejí některé vitaminy, zejména vitaminy skupiny B.

Důležité pravidlo

Aby byla vejce vhodná, měla by se vařit ve vroucí vodě asi 6-8 minut. Doba závisí na velikosti vejce. Malá budou hotová po 6 minutách, velká až po 8 minutách. Toto pravidlo však platí pouze v případě, že vejce vkládáte do studené vody, což je způsob, jakým se nejčastěji vaří.

Jak obohatit chuť?

Pokud chcete vaječné hmotě dodat trochu svěžesti a kyselosti, zvolte okurky. V závislosti na chuťovém efektu jsou vhodné jak čerstvé, tak nakládané okurky. Stačí je nastrouhat a vymačkat z nich přebytečnou vlhkost. Chuť majonézy také trochu zjemním tím, že do této kombinace přidám smetanový sýr.

Vaječné těstoviny s okurkou

Ingredience: Okurka s okurkou a okurka s okurkou, která se dá nakrájet na kousky:

  • Složení: 6 vajec uvařených natvrdo,
  • 3 mleté nebo nakládané okurky,
  • 3 lžíce smetanového sýra,
  • 3 lžíce majonézy,
  • sůl a pepř podle chuti,
  • zelená cibulka na podávání.

Způsob přípravy:

  1. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. Nastrouháme je na hrubém struhadle nebo nakrájíme najemno.
  2. Okurky nastrouháme a vymačkáme z nich přebytečnou vlhkost.
  3. Česnek nasekejte najemno.
  4. Sýr smícháme s majonézou, osolíme a opepříme.
  5. Vejce smíchejte s okurkami a poté přidejte omáčku. Ještě jednou promíchejte.
  6. Podávejte na chlebíčcích, nejlépe posypané těstovinami s jemně nasekanou pažitkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *