Jak se dělá domácí ramen? Recept mi dal kamarád z Japonska. Moje rodina už po mně kuřecí polévku nechce.

Japonská polévka má příznivce po celém světě. Je považována za jedno z nejoblíbenějších a nejlevnějších jídel. Je plná vývaru a chutných příloh. Jak uvařit ramen? Recept je jednoduchý a zvládne ho i začínající kuchař.

Ramen se do Japonska dostal v 19. století z Číny. Dnes je v zemi vycházejícího slunce mnoho restaurací, které podávají nespočet regionálních variant této polévky. Tradičně se skládá z nudlí, vývaru a dalších přísad, jako jsou jedlé mořské řasy a bambusové výhonky. Vývar se připravuje z drůbežího, vepřového, hovězího nebo rybího masa. Pokud máte na takový pokrm chuť, nemusíte chodit do hospody. Udělejte si je sami doma.

Jak se dělá ramen? Tento recept mi dal kamarád z Japonska. Vyzná se v tom

O recept na domácí ramen se se mnou podělil kamarád, který do Česka přijel z Japonska. Seznámily jsme se kdysi dávno na vysoké škole a u ní doma jsem si dala tu nejlepší polévku v životě. Jak vypadá seznam ingrediencí pro přípravu takového zázraku?

  • 2 litry vody,
  • 250 g sušených nudlí udon,
  • 1 kg hovězího masa,
  • 5 vajec uvařených natvrdo,
  • 2 zelené cibule a pažitka,
  • 2 mrkve,
  • 1 petržel,
  • 20 g sušených hub mungo,
  • 1 chilli paprička,
  • koření: 1 lžíce zrnek pepře, 2 lžíce soli,
  • 20 ml sójové omáčky.

Rychlý ramen. Bude stejně chutný jako v restauraci.

Celé umění jíst ramen spočívá v používání hůlek. Nejprve jimi z polévky vyndáte nudle, zeleninu a kousky masa a nakonec vývar z talíře vypijete. Má zcela specifickou chuť, i když někteří lidé ho přirovnávají ke kuřecí polévce.

Zde je návod na přípravu pokrmu krok za krokem:

  1. Do hrnce nalijte 2,5 litru vody.
  2. Omyjte hovězí maso a vložte ho do hrnce.
  3. Omyjte mrkev a petržel, oloupejte je a vhoďte do hrnce.
  4. Přidejte pepř a sůl.
  5. Vývar vařte pod pokličkou na mírném ohni 4-5 hodin.
  6. Uvařte vejce natvrdo.
  7. Houby zalijte vroucí vodou. Nechte je 5 minut pod pokličkou, dokud nenabobtnají. Poté je nakrájejte na plátky.
  8. Připravte si těstoviny.
  9. Vývar sceďte. Oddělte maso od kostí a vraťte ho do vývaru.
  10. Přidejte sójovou omáčku a houby.
  11. Nakrájejte cibuli (spolu s pažitkou) a přidejte ji do vývaru.
  12. Naberte polévku do talířů. Přidejte půlky vajec, nakrájené chilli papričky a těstoviny. Hotovo!!!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *