Tyto potraviny nebalte do hliníkové fólie. Mohli byste si vážně ublížit

Skladování potravin je téma, které společnost poměrně dost polarizuje. Především je každý přesvědčen, že metoda, kterou si zvolil, je ta nejlepší a nejefektivnější. Jak se však ukazuje, v některých otázkách jsou odborníci zajedno. Podívejte se, jaký vliv má skladování potravin v hliníkové fólii na vaše zdraví.

Skladování potravin v hliníkové fólii a jeho zdravotní účinky

Hliníková fólie patří spolu s pečicím papírem nebo potravinářskou fólií k základnímu vybavení mnoha kuchyní. Nejčastěji ji používáme k uchovávání potravin. Má však tato činnost dobrý nebo špatný vliv na naše zdraví? Odpověď není zcela jednoznačná a především bychom měli věnovat pozornost tomu, co do ní balíme, a také tomu, jak dlouho potraviny tímto způsobem skladujeme.

Vědci upozorňují, že hliníková fólie nám neumožňuje pevně zabalit produkt, který do ní vkládáme. Z tohoto důvodu nedokáže vytvořit vzduchotěsný uzávěr. V důsledku toho jsou potraviny vystaveny nejen ztrátě vlhkosti, ale také růstu bakterií. V nejkrajnějším případě může být potravinářský výrobek kontaminován botulismem, což může vést k otravě jídlem.

Pokud chceme používat hliníkovou fólii k uchovávání potravin, měli bychom si především uvědomit, že ji můžeme používat maximálně dva dny. Kromě toho bychom se měli vyvarovat kombinace hliníkové fólie s kyselými a slanými potravinami a také s horkými potravinami. V těchto případech mohou kousky kovu proniknout do našeho jídla, které pak sníme. Dodržování těchto pravidel uchovávání potravin v hliníkové fólii nebude mít škodlivý vliv na naše zdraví.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *