Těsto na pizzu je pověstná hračka. Recept na těsto na pizzu však může být ještě jednodušší a náš recept budiž toho důkazem. Jak to udělat, aby chutnala jako od italského šéfkuchaře? Nejsou tu žádné tajné přísady ani zaklínadla, jde o čistou jednoduchost.
Těsto na pizzu připravíte za pár minut a nemusíte se bát, že by bylo nechutné, tvrdé nebo gumové. Nic z toho se nestane. Recept na těsto na pizzu, který si dnes představíme, jsem vyzkoušela na sobě i na své rodině. Všichni byli nadšeni a takovou pizzu vyžadují alespoň dvakrát týdně. Všichni jsou překvapeni, že se nejedná o pizzu z pizzerie.
Těsto na pizzu má vždycky úspěch
Složení:
- 30 g čerstvého droždí,
- 1,5 hrnku hladké mouky,
- asi 3/4 šálku teplého mléka,
- 2 lžíce olivového oleje,
- lžička soli,
- lžička cukru,
- v případě potřeby špetka sušeného oregana.
Nejjednodušší těsto na pizzu – jak ho připravit:
- Mouku prosejeme do mísy. Přidejte cukr, sůl a oregano. Promícháme.
- Droždí rozetřeme do hrnce s teplým (ale ne horkým) mlékem a důkladně promícháme, aby se rozpustilo.
- Obsah hrnce přelijte do mísy s moukou a začněte hníst těsto, přidejte trochu olivového oleje.
- Když je těsto hladké a pružné, položte ho na lehce pomoučněnou plochu a rozválejte ho na poměrně tenkou placku. Okraje nechte trochu silnější.
- Placku potřete rajčatovou omáčkou a přidejte oblíbenou polevu. Já jsem zvolila šunku, natrhané plátky mozzarelly a lístky čerstvé bazalky.
- Pizzu vložte do trouby předehřáté na 220 stupňů Celsia. Pečte 7-10 minut.