Těsto na pizzu, nejjednodušší recept na světě. Lahodnou večeři připravíte za půl hodiny.

Těsto na pizzu je pověstná hračka. Recept na těsto na pizzu však může být ještě jednodušší a náš recept budiž toho důkazem. Jak to udělat, aby chutnala jako od italského šéfkuchaře? Nejsou tu žádné tajné přísady ani zaklínadla, jde o čistou jednoduchost.

Těsto na pizzu připravíte za pár minut a nemusíte se bát, že by bylo nechutné, tvrdé nebo gumové. Nic z toho se nestane. Recept na těsto na pizzu, který si dnes představíme, jsem vyzkoušela na sobě i na své rodině. Všichni byli nadšeni a takovou pizzu vyžadují alespoň dvakrát týdně. Všichni jsou překvapeni, že se nejedná o pizzu z pizzerie.

Těsto na pizzu má vždycky úspěch

Složení:

  • 30 g čerstvého droždí,
  • 1,5 hrnku hladké mouky,
  • asi 3/4 šálku teplého mléka,
  • 2 lžíce olivového oleje,
  • lžička soli,
  • lžička cukru,
  • v případě potřeby špetka sušeného oregana.

Nejjednodušší těsto na pizzu – jak ho připravit:

  1. Mouku prosejeme do mísy. Přidejte cukr, sůl a oregano. Promícháme.
  2. Droždí rozetřeme do hrnce s teplým (ale ne horkým) mlékem a důkladně promícháme, aby se rozpustilo.
  3. Obsah hrnce přelijte do mísy s moukou a začněte hníst těsto, přidejte trochu olivového oleje.
  4. Když je těsto hladké a pružné, položte ho na lehce pomoučněnou plochu a rozválejte ho na poměrně tenkou placku. Okraje nechte trochu silnější.
  5. Placku potřete rajčatovou omáčkou a přidejte oblíbenou polevu. Já jsem zvolila šunku, natrhané plátky mozzarelly a lístky čerstvé bazalky.
  6. Pizzu vložte do trouby předehřáté na 220 stupňů Celsia. Pečte 7-10 minut.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *