Domácí chléb nevyžaduje mnoho času. Zapomeňte na droždí a kvásek a vychutnejte si jednoduchý recept na ručně vyráběné housky. Stačí smíchat Skyr a tři produkty z vašich kuchyňských skříněk. Za pouhých 30 minut budete mít ty nejlepší bagely na světě.
O výhodách domácího chleba se dá napsat spousta slov, ale o jeho přednosti před chlebem kupovaným v obchodě není třeba nikoho přesvědčovat. Balené nebo pečené výrobky nemají vždy dobré složení a kontrola použitých surovin v obchodě není nejjednodušší úkol a většina lidí tento krok při nákupu vynechává. Pečením bagelů doma můžete jejich složení kontrolovat mnohem snadněji.
Bagely jsou lepší než v New Yorku. Můžete si je vytvořit i ve své kuchyni.
Nebeský chléb, něco pro náročné
Hlavní ingrediencí je skir, módní výrobek s vysokým obsahem bílkovin, který vzal polskou kuchyni útokem. Jedná se o hustý, krémový jogurt, který je známý svým vysokým obsahem bílkovin a nízkým obsahem tuku. Vyrábí se z odstředěného pasterovaného mléka s přídavkem kultur bakterií, které podporují střevní flóru. Celkem 100 g odstředěného jogurtu obsahuje 17 g bílkovin a obsah tuku je minimální. Obsahuje také vitaminy skupiny B a významné množství vápníku, který podporuje zdraví kostí a imunitního systému.
Recept na sker bagely
Z výše uvedených poměrů získáte přibližně 5-6 středně velkých bagelů. Aby se při pečení zachoval charakteristický otvor uprostřed, je nejlepší vložit dovnitř roličku pečicího papíru. Vršek bagelů můžete navíc ozdobit semínky a dalším posypem – vhodný je mák, lněná semínka, černý kmín nebo sezam.
Ingredience: 1:
- Složení: 450 g sukně,
- 220 g pšeničné mouky nebo půl na půl s ovesnou moukou,
- 2 lžičky kvásku,
- 1,5 lžičky soli.
Příprava: Těsto se připraví z mouky, která se vmíchá do těsta:
- Vložte skir do mísy.
- Prosejeme mouku a kvásek.
- Přidejte sůl.
- Vše nejprve promíchejte stěrkou a poté prohněťte rukou.
- Můžete ho položit na prkénko lehce vysypané moukou.
- Uhnětené těsto rozdělte na pět dílů.
- Předehřejte troubu na 170 °C, funkce konvekce.
- Každý díl rozválejte do tvaru housky.
- Položte je na plech vyložený pečicím papírem švem dolů.
- Před potřením bílkem posypeme podle potřeby polevou.
- Vložte do trouby a pečte asi 30 minut dozlatova.