Smíchám sukni a 3 přísady. V obchodě už nekupuji nadýchané bochníky.

Domácí chléb nevyžaduje mnoho času. Zapomeňte na droždí a kvásek a vychutnejte si jednoduchý recept na ručně vyráběné housky. Stačí smíchat Skyr a tři produkty z vašich kuchyňských skříněk. Za pouhých 30 minut budete mít ty nejlepší bagely na světě.

O výhodách domácího chleba se dá napsat spousta slov, ale o jeho přednosti před chlebem kupovaným v obchodě není třeba nikoho přesvědčovat. Balené nebo pečené výrobky nemají vždy dobré složení a kontrola použitých surovin v obchodě není nejjednodušší úkol a většina lidí tento krok při nákupu vynechává. Pečením bagelů doma můžete jejich složení kontrolovat mnohem snadněji.

Bagely jsou lepší než v New Yorku. Můžete si je vytvořit i ve své kuchyni.

Nebeský chléb, něco pro náročné

Hlavní ingrediencí je skir, módní výrobek s vysokým obsahem bílkovin, který vzal polskou kuchyni útokem. Jedná se o hustý, krémový jogurt, který je známý svým vysokým obsahem bílkovin a nízkým obsahem tuku. Vyrábí se z odstředěného pasterovaného mléka s přídavkem kultur bakterií, které podporují střevní flóru. Celkem 100 g odstředěného jogurtu obsahuje 17 g bílkovin a obsah tuku je minimální. Obsahuje také vitaminy skupiny B a významné množství vápníku, který podporuje zdraví kostí a imunitního systému.

Recept na sker bagely

Z výše uvedených poměrů získáte přibližně 5-6 středně velkých bagelů. Aby se při pečení zachoval charakteristický otvor uprostřed, je nejlepší vložit dovnitř roličku pečicího papíru. Vršek bagelů můžete navíc ozdobit semínky a dalším posypem – vhodný je mák, lněná semínka, černý kmín nebo sezam.

Ingredience: 1:

  • Složení: 450 g sukně,
  • 220 g pšeničné mouky nebo půl na půl s ovesnou moukou,
  • 2 lžičky kvásku,
  • 1,5 lžičky soli.

Příprava: Těsto se připraví z mouky, která se vmíchá do těsta:

  1. Vložte skir do mísy.
  2. Prosejeme mouku a kvásek.
  3. Přidejte sůl.
  4. Vše nejprve promíchejte stěrkou a poté prohněťte rukou.
  5. Můžete ho položit na prkénko lehce vysypané moukou.
  6. Uhnětené těsto rozdělte na pět dílů.
  7. Předehřejte troubu na 170 °C, funkce konvekce.
  8. Každý díl rozválejte do tvaru housky.
  9. Položte je na plech vyložený pečicím papírem švem dolů.
  10. Před potřením bílkem posypeme podle potřeby polevou.
  11. Vložte do trouby a pečte asi 30 minut dozlatova.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *