Když se tento nákyp vloží do trouby, všichni začnou netrpělivě kroužit po kuchyni. Rychlá a snadná večeře rychle zmizí z talíře.
Lahodný rýžový nákyp
Toto je recept na jednoduchý a levný pokrm, který si zamiluje celá domácnost. Umožní vám také zařadit do každodenního jídelníčku o něco více zeleniny . Je to nejlepší odpověď na věčnou otázku „co bude dnes k večeři?“. Ideální pro dny, kdy nemám čas na dlouhé vaření.
Kastrol s kuřecím masem a zeleninou
Horký, vydatný a tak chutný, že si budete chtít přidat, tento nákyp je pokaždé hitem. Je to recept, který vám umožní popustit uzdu kulinářské fantazii a vytáhnout zeleninu, která čeká v lednici, až na ni přijde řada. Já si obvykle dávám brokolici a papriku. Na její barvě nezáleží. Pro pikantnost můžete přidat i několik chilli papriček. Do rýžového nákypu můžete přidat také mrkev, cuketu, pórek nebo třeba kořen petržele .
Vše je spojeno jednoduchou rajčatovou omáčkou passata. Vše se ukáže jako aromatické, lahodné a vydatné . Pokud to necháte na druhý den, stačí dát nákyp do trouby. Bude chutnat, jako byste ho právě uvařili.
Složení:
- Složení: 600 g rajčat passata,
- 500 g kuřecích prsou,
- 200 g rýže,
- 150 g konzervované kukuřice,
- 150 g strouhaného sýra,
- 1 červená paprika,
- 1 cibule,
- růžičky brokolice,
- 3 stroužky česneku,
- 2 lžíce olivového oleje,
- 1 lžička sušeného oregana,
- půl lžičky kmínu,
- půl lžičky pálivé papriky,
- sůl a pepř podle chuti
Způsob přípravy:
- Rýži uvařte a zkraťte dobu vaření o několik minut.
- Kuřecí řízky nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a osmažíme na oleji.
- Na stejné pánvi osmahneme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Po chvíli přidáme na kostičky nakrájenou papriku.
- Uvařenou rýži smícháme se zeleninou, přidáme růžičky brokolice, kukuřici a předsmažené kuřecí maso.
- Směs přendáme do žáruvzdorné formy.
- Posypeme strouhaným sýrem.
- Vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte asi 20 minut.
Hotový nákyp podávejte horký. Dodatečně můžete ozdobit petrželkou. Dobrou chuť!