Rýži a zeleninu nasypte do žáruvzdorné formy. Po přelití omáčkou mám vynikající večeři.

Když se tento nákyp vloží do trouby, všichni začnou netrpělivě kroužit po kuchyni. Rychlá a snadná večeře rychle zmizí z talíře.

Lahodný rýžový nákyp

Toto je recept na jednoduchý a levný pokrm, který si zamiluje celá domácnost. Umožní vám také zařadit do každodenního jídelníčku o něco více zeleniny . Je to nejlepší odpověď na věčnou otázku „co bude dnes k večeři?“. Ideální pro dny, kdy nemám čas na dlouhé vaření.

Kastrol s kuřecím masem a zeleninou

Horký, vydatný a tak chutný, že si budete chtít přidat, tento nákyp je pokaždé hitem. Je to recept, který vám umožní popustit uzdu kulinářské fantazii a vytáhnout zeleninu, která čeká v lednici, až na ni přijde řada. Já si obvykle dávám brokolici a papriku. Na její barvě nezáleží. Pro pikantnost můžete přidat i několik chilli papriček. Do rýžového nákypu můžete přidat také mrkev, cuketu, pórek nebo třeba kořen petržele .

Vše je spojeno jednoduchou rajčatovou omáčkou passata. Vše se ukáže jako aromatické, lahodné a vydatné . Pokud to necháte na druhý den, stačí dát nákyp do trouby. Bude chutnat, jako byste ho právě uvařili.

Složení: 

  • Složení: 600 g rajčat passata,
  • 500 g kuřecích prsou,
  • 200 g rýže,
  • 150 g konzervované kukuřice,
  • 150 g strouhaného sýra,
  • 1 červená paprika,
  • 1 cibule,
  • růžičky brokolice,
  • 3 stroužky česneku,
  • 2 lžíce olivového oleje,
  • 1 lžička sušeného oregana,
  • půl lžičky kmínu,
  • půl lžičky pálivé papriky,
  • sůl a pepř podle chuti

Způsob přípravy:

  1. Rýži uvařte a zkraťte dobu vaření o několik minut.
  2. Kuřecí řízky nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a osmažíme na oleji.
  3. Na stejné pánvi osmahneme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  4. Po chvíli přidáme na kostičky nakrájenou papriku.
  5. Uvařenou rýži smícháme se zeleninou, přidáme růžičky brokolice, kukuřici a předsmažené kuřecí maso.
  6. Směs přendáme do žáruvzdorné formy.
  7. Posypeme strouhaným sýrem.
  8. Vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte asi 20 minut.

Hotový nákyp podávejte horký. Dodatečně můžete ozdobit petrželkou. Dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *