Přidejte je ke směsi a vložte do trouby. Tento zimní cheesecake je hitem

Hledáte nápad na rychlý koláč ? Připravte si vzdušný a jemný cheesecake s pikantním a pomerančovým nádechem. Tato kombinace se bude líbit celé rodině. Dort je jedním z nejlepších zimních dezertů.

Zimní cheesecake doporučujeme !!!

Tento cheesecake je mou oblíbenou kulinářskou variací. Základ dortu dělám z perníku. Do směsi přidávám nastrouhanou kůru z celého pomeranče a kandované ovoce. Tento cheesecake chutná jako sen. Je dokonalý.

Nezapomeňte, že všechny ingredience musí mít pokojovou teplotu, jinak cheesecake nevykyne. Připravte zázvorovo-pomerančový cheesecake do dortové formy o průměru 24 cm. Hotový dort ozdobte podle libosti.

Vřele doporučuji kandované ovoce, mandle, pečené perníkové nebo marcipánové hvězdičky, které seženete v každém větším obchodě. Marcipán se skvěle hodí k sýru, pomeranči a perníku.

Jemný a lahodný tvarohový koláč se zázvorovým základem.

Ingredience na základ:

Ingredience: 200 g křehkých sušenek s kořením

80 g másla

Ingredience na základ tvarohového koláče:

Sýr: 1 kg tvarohu z kbelíku.

4 vejce

80 g másla

balíček cukru a vanilky

balíček smetany nebo vanilkového pudinku bez cukru

220 g cukru

lžička kypřícího prostředku

kůra z 1 pomeranče

150 g kandované pomerančové kůry

Ingredience na náplň:

tabulka hořké čokolády

20 g másla

Jak připravit cheesecake s pomerančem?

Nejprve si připravte základ: sušenky rozemelte na prášek. Poté je smíchejte s rozpuštěným máslem. Dáme na dortovou formu (průměr 24 cm) s pečicím papírem, přitlačíme a dáme do lednice.

Připravte si sýrovou směs: oddělte žloutky od bílků. Máslo vyšlehejte s cukrem, vanilkou a žloutky do hladka. Přidáme prášek do pečiva, pudinkovou směs a znovu promícháme. Nyní postupně přidáváme tvaroh. Když jsou ingredience dobře promíchané, přidejte kandované ovoce a nastrouhanou pomerančovou kůru.

Předehřejte troubu na 175 °C pomocí funkce horního a dolního ohřevu. Ušlehejte bílky se špetkou soli do stálých špiček. Přidejte je k sýru a jemně promíchejte lžící. Směs nalijte na sušenkový základ a rovnoměrně rozetřete.

Vložte dortovou formu do trouby a pečte 60-70 minut. Po upečení nevyndávejte koláč ihned z trouby . Nechte jej 30 minut chladnout v zakrytém přístroji. Po uplynutí této doby mírně otevřete dvířka a nechte chladnout dalších 30 minut, poté vyjměte.

Když cheesecake vychladne, připravte polevu: ve vodní lázni rozpusťte nasekanou čokoládu. Přidejte máslo a promíchejte do hladka. Polevou potřete cheesecake a nechte ztuhnout.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *