Hledáte nápad na rychlý koláč ? Připravte si vzdušný a jemný cheesecake s pikantním a pomerančovým nádechem. Tato kombinace se bude líbit celé rodině. Dort je jedním z nejlepších zimních dezertů.
Zimní cheesecake doporučujeme !!!
Tento cheesecake je mou oblíbenou kulinářskou variací. Základ dortu dělám z perníku. Do směsi přidávám nastrouhanou kůru z celého pomeranče a kandované ovoce. Tento cheesecake chutná jako sen. Je dokonalý.
Nezapomeňte, že všechny ingredience musí mít pokojovou teplotu, jinak cheesecake nevykyne. Připravte zázvorovo-pomerančový cheesecake do dortové formy o průměru 24 cm. Hotový dort ozdobte podle libosti.
Vřele doporučuji kandované ovoce, mandle, pečené perníkové nebo marcipánové hvězdičky, které seženete v každém větším obchodě. Marcipán se skvěle hodí k sýru, pomeranči a perníku.
Jemný a lahodný tvarohový koláč se zázvorovým základem.
Ingredience na základ:
Ingredience: 200 g křehkých sušenek s kořením
80 g másla
Ingredience na základ tvarohového koláče:
Sýr: 1 kg tvarohu z kbelíku.
4 vejce
80 g másla
balíček cukru a vanilky
balíček smetany nebo vanilkového pudinku bez cukru
220 g cukru
lžička kypřícího prostředku
kůra z 1 pomeranče
150 g kandované pomerančové kůry
Ingredience na náplň:
tabulka hořké čokolády
20 g másla
Jak připravit cheesecake s pomerančem?
Nejprve si připravte základ: sušenky rozemelte na prášek. Poté je smíchejte s rozpuštěným máslem. Dáme na dortovou formu (průměr 24 cm) s pečicím papírem, přitlačíme a dáme do lednice.
Připravte si sýrovou směs: oddělte žloutky od bílků. Máslo vyšlehejte s cukrem, vanilkou a žloutky do hladka. Přidáme prášek do pečiva, pudinkovou směs a znovu promícháme. Nyní postupně přidáváme tvaroh. Když jsou ingredience dobře promíchané, přidejte kandované ovoce a nastrouhanou pomerančovou kůru.
Předehřejte troubu na 175 °C pomocí funkce horního a dolního ohřevu. Ušlehejte bílky se špetkou soli do stálých špiček. Přidejte je k sýru a jemně promíchejte lžící. Směs nalijte na sušenkový základ a rovnoměrně rozetřete.
Vložte dortovou formu do trouby a pečte 60-70 minut. Po upečení nevyndávejte koláč ihned z trouby . Nechte jej 30 minut chladnout v zakrytém přístroji. Po uplynutí této doby mírně otevřete dvířka a nechte chladnout dalších 30 minut, poté vyjměte.
Když cheesecake vychladne, připravte polevu: ve vodní lázni rozpusťte nasekanou čokoládu. Přidejte máslo a promíchejte do hladka. Polevou potřete cheesecake a nechte ztuhnout.