Chcete vývar proměnit v další lahodnou polévku, která zahřeje vaše promrzlé kosti a potěší všechny členy rodiny? Mám pro vás skvělý návrh. Přečtěte si recept a uveďte ho do praxe. Věřte mi, že k tomuto receptu se teď budete vracet každý rok!
Zimní polévka se smetanovým vývarem
Zima je ročním obdobím, kdy jsou hřejivé polévky cennější než zlato. Vývar se tu skvěle hodí, ale první minusové teploty mě vždycky donutí sáhnout po jiném receptu – po této zázvorové polévce. Hustá, horká, zdravá a neuvěřitelně chutná; To jsou přívlastky, kterými bez váhání popisuji tento jedinečný pokrm.
Zimní polévka s vývarem
Zdá se být zřejmé, že zázvorová polévka, jejíž recept najdete níže, je nejen chutným jídlem, ale také mimořádně silnou podporou pro organismus, která je při častých nachlazeních tak potřebná. Zázvor a jeho úžasné vlastnosti nás zahřívají zevnitř a chrání nás před bacily a přidání kurkumy a chilli papriček tyto vlastnosti jen umocňuje. Pokud vás k přípravě této polévky nemotivovalo ani toto, nevím, co jiného by vás mohlo motivovat. Níže najdete jednoduchý recept. Zima a nemoci nemají šanci!
Hřejivá zázvorová polévka na zimu
Ingredience: Zázvor
- 3 litry vývaru (scezený kuřecí nebo zeleninový vývar),
- 2 mrkve,
- 2 brambory,
- malý kousek celeru,
- 1 velká cibule,
- malý kousek zázvoru,
- petržel,
- 1 lžíce másla,
- 1 lžíce sezamového oleje,
- 60 ml 18% smetany,
- mletá chilli paprička,
- kurkuma,
- sůl,
- pepř.
Způsob přípravy:
- Celer, mrkev a brambory oloupu a nakrájím na menší kousky. Totéž udělám se zázvorem – v tomto případě doporučuji loupat ho lžící.
- Vývar s uvedenou zeleninou zahřeji a vařím, dokud nezměkne.
- Cibuli nakrájím a osmahnu na másle, petrželku nasekám nadrobno.
- Tyto ingredience přidám do polévky a dochutím chilli, kurkumou, solí a pepřem.
- Nakonec ji rozmixuji se sezamovým olejem a smetanou. Je připravena k přípravě!