Maminka podává masové knedlíky v jiné verzi. Nikdo neví. Knedlíky zmizí, všechny do jednoho.

Netušíte, jak se připravuje náplň do knedlíků s masem? Nemusíte chodit daleko. Vše, co potřebujete, najdete v… vývaru. Rychlá večeře vás zasytí, potěší svou chutí a umožní vám využít uvařené maso z polévky.

Bramborové knedlíky jsou tradičním českým pokrmem, který se často podává na stolech v mnoha domácnostech i restauracích. Jeho příprava je nesmírně jednoduchá a efekt uspokojivý. Knedlíky navíc můžete plnit oblíbenou náplní. U nás doma, jak říká moje maminka, „nic nepřijde nazmar“. Podle této zásady dělá polévkovou náplň na bázi vařeného masa.

Bramborové knedlíčky s masem. Chytře do nich propašuju to, co zbylo z vývaru.

Každý má svůj vlastní způsob přípravy knedlíků, nejen pokud jde o těsto. Někdo místo pšeničné mouky přidává bramborovou, aby dosáhl podobného efektu jako u slezských knedlíků. Já přidávám jen po troškách, takže se mi nudle nikdy nerozpadají a jsou neuvěřitelně křehké, měkké a nestahují se.

Seznam ingrediencí:

  • 800 g vařených brambor,
  • 1 velké vejce,
  • 1 hrnek pšeničné mouky,
  • 3 lžíce bramborové mouky,
  • 400 g masového vývaru (např. kuřecího nebo hovězího),
  • 1 mrkev a 1 petržel z vývaru,
  • 1 cibule,
  • 2 lžíce másla,
  • sůl a pepř.

Knedlíky s masovým vývarem. Recept, který opakuji každou neděli

Při použití výše uvedených poměrů snadno připravím večeři pro celou rodinu (6 porcí). Jsem si jistá, že všichni budou sytí.

  1. Uvařené brambory rozmačkám šťouchadlem a pak je prolisuji přes mlýnek na maso.
  2. Přidám vejce, mouku a sůl a hnětu, dokud není vše hladké a jednotné a ingredience se nespojí.
  3. Z vývaru vyndám kosti a nasekám je v kuchyňském robotu nebo mixéru. Případně můžete podle chuti přidat i nakrájenou zeleninu, která zbyla z polévky (mrkev, petržel).
  4. Nadrobno nakrájenou cibuli osmahnu do průhledna a přidám k masu. Nádivku důkladně promíchejte.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *