Netušíte, jak se připravuje náplň do knedlíků s masem? Nemusíte chodit daleko. Vše, co potřebujete, najdete v… vývaru. Rychlá večeře vás zasytí, potěší svou chutí a umožní vám využít uvařené maso z polévky.
Bramborové knedlíky jsou tradičním českým pokrmem, který se často podává na stolech v mnoha domácnostech i restauracích. Jeho příprava je nesmírně jednoduchá a efekt uspokojivý. Knedlíky navíc můžete plnit oblíbenou náplní. U nás doma, jak říká moje maminka, „nic nepřijde nazmar“. Podle této zásady dělá polévkovou náplň na bázi vařeného masa.
Bramborové knedlíčky s masem. Chytře do nich propašuju to, co zbylo z vývaru.
Každý má svůj vlastní způsob přípravy knedlíků, nejen pokud jde o těsto. Někdo místo pšeničné mouky přidává bramborovou, aby dosáhl podobného efektu jako u slezských knedlíků. Já přidávám jen po troškách, takže se mi nudle nikdy nerozpadají a jsou neuvěřitelně křehké, měkké a nestahují se.
Seznam ingrediencí:
- 800 g vařených brambor,
- 1 velké vejce,
- 1 hrnek pšeničné mouky,
- 3 lžíce bramborové mouky,
- 400 g masového vývaru (např. kuřecího nebo hovězího),
- 1 mrkev a 1 petržel z vývaru,
- 1 cibule,
- 2 lžíce másla,
- sůl a pepř.
Knedlíky s masovým vývarem. Recept, který opakuji každou neděli
Při použití výše uvedených poměrů snadno připravím večeři pro celou rodinu (6 porcí). Jsem si jistá, že všichni budou sytí.
- Uvařené brambory rozmačkám šťouchadlem a pak je prolisuji přes mlýnek na maso.
- Přidám vejce, mouku a sůl a hnětu, dokud není vše hladké a jednotné a ingredience se nespojí.
- Z vývaru vyndám kosti a nasekám je v kuchyňském robotu nebo mixéru. Případně můžete podle chuti přidat i nakrájenou zeleninu, která zbyla z polévky (mrkev, petržel).
- Nadrobno nakrájenou cibuli osmahnu do průhledna a přidám k masu. Nádivku důkladně promíchejte.