Hrachová polévka bude chutnat lépe. To vše díky další ingredienci. Zjistěte, které maso je pro hrachovou polévku nejlepší, a připravte z něj skvělou polévku. Okamžitě pocítíte rozdíl a budete s tímto doplňkem vařit vždy.
Hrachová polévka
Hrachovou polévku zná každý díky její vydatnosti a jedinečné chuti. A ukazuje se, že i když je polévka výborná, může být ještě chutnější. Jak je to vůbec možné?
Vše díky přísadě, která dříve nikoho ani nenapadla, ale babička ji vždy přidávala. Vyzkoušejte její recept níže a pochopíte, proč je obyčejná hrachová polévka tak lahodná.
Jaké je to správné maso do hrachové polévky?
Tradiční hrachová polévka se připravuje z žebírek a slaniny. Babiččin recept však ukazuje, že tuto první ingredienci lze nahradit masovým vývarem. Nápad je to sice neobvyklý, ale zaručuje skvělou chuť celé polévky. Kromě tohoto masa budete potřebovat také uzené sádlo, které dodá pokrmu vůni a chuť. Teprve kombinací masa i dalších ingrediencí připravíte hrachovou polévku, která nebude mít konkurenci. Nezapomeňte dodržet poměry uvedené v seznamu níže.
Ingredience: 1:
500 g masového vývaru
150 g uzené slaniny
200 g hrášku
2 mrkve
2 cibule
4 brambory
3 stroužky česneku
2 litry vody
špetka majoránky
pepř
sůl
Hrachová polévka s vývarem a slaninou – recept
Přípravu polévky začněte namočením hrášku do studené vody. Dobrým zvykem je nechat ho přes noc. Maso vložíme do hrnce, přidáme oloupanou, omytou a nakrájenou mrkev. Přidáme také oloupanou cibuli, stroužky česneku a na kostičky nakrájenou slaninu. Naplníme vodou a vývar uvaříme.
Poté přidejte hrášek. Polévku vařte, dokud hrášek nezměkne. Poté přidejte na kostičky nakrájené brambory. Polévku znovu povařte, aby tentokrát byly brambory měkčí. Nakonec přidáme koření a ještě chvíli povaříme. Hotovou polévku podávejte k večeři.