Zapomeňte na smažené ryby. Tresku potřete a pečte 20 minut. Tato večeře mi chutnala od prvního sousta

Jak připravit tresku z trouby, aby nebyla suchá? To je perfektní nápad na večeři. Tajemství je ve speciální marinádě a způsobu pečení. Díky tomu bude ryba dokonale šťavnatá a neztratí vlhkost.

Pečená treska je skvělou alternativou ke smažené rybě. Je ideální jako vydatný oběd nebo gurmánská večeře. Příprava je navíc mnohem jednodušší a výsledek je mnohem chutnější, šťavnatější, čerstvější a lehčí. Při nakupování věnujte pozornost výběru. Nejlepší je syrová treska přímo z ledu. Dbejte na to, aby měla lesklou a co nejpórovitější kůži. S úspěchem můžete koupit i tresku mraženou.

Jak připravit tresku z trouby, aby nebyla suchá? Hlavní je správná příprava

Klíčem k dokonalé chuti a konzistenci ryby v troubě je její správná předběžná příprava. Záleží jen na vás, zda ji budete péct vcelku, nebo po částech. Bez ohledu na vaši volbu nezapomeňte rybu omýt pod tekoucí studenou vodou a důkladně osušit. Můžete k tomu použít papírové utěrky. Poté rybu potřete marinádou.

Budete potřebovat:

  • Potřebujete: 3 lžíce olivového oleje,
  • 1,5 lžičky sladké papriky,
  • půl lžičky soli,
  • půl lžičky citronového pepře,
  • ½ lžičky sušeného tymiánu,
  • ¼ lžičky chilli.

Zapomeňte na smažené ryby. Tresku potřete a pečte 20 minut. Tato večeře mi chutnala od prvního sousta

Jak dlouho se treska peče v troubě? Takto připravená bude lahodná a lehce propečená.

Celý pokrm budete moci připravit rychle a v jedné žáruvzdorné nádobě, takže si ušetříte únavné uklízení špinavých talířů, hrnců a pánví.

  1. Předehřejte troubu na 200 °C. Tepelně odolnou formu vyložte pečicím papírem. Ujistěte se, že můžete rybu papírem lehce přikrýt.
  2. Marinovanou tresku vložte do misky a pokapejte citronovou šťávou. Vložte do předehřáté trouby. Pečte přibližně 7-10 minut.
  3. Po uplynutí této doby odstraňte papír a rybu pečte ještě asi 5-10 minut (v závislosti na tloušťce filetu). Podávejte s hranolky, teplým česnekovým chlebem nebo obilovinami podle vlastního výběru, například s kuskusem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *