Jak připravit tresku z trouby, aby nebyla suchá? To je perfektní nápad na večeři. Tajemství je ve speciální marinádě a způsobu pečení. Díky tomu bude ryba dokonale šťavnatá a neztratí vlhkost.
Pečená treska je skvělou alternativou ke smažené rybě. Je ideální jako vydatný oběd nebo gurmánská večeře. Příprava je navíc mnohem jednodušší a výsledek je mnohem chutnější, šťavnatější, čerstvější a lehčí. Při nakupování věnujte pozornost výběru. Nejlepší je syrová treska přímo z ledu. Dbejte na to, aby měla lesklou a co nejpórovitější kůži. S úspěchem můžete koupit i tresku mraženou.
Jak připravit tresku z trouby, aby nebyla suchá? Hlavní je správná příprava
Klíčem k dokonalé chuti a konzistenci ryby v troubě je její správná předběžná příprava. Záleží jen na vás, zda ji budete péct vcelku, nebo po částech. Bez ohledu na vaši volbu nezapomeňte rybu omýt pod tekoucí studenou vodou a důkladně osušit. Můžete k tomu použít papírové utěrky. Poté rybu potřete marinádou.
Budete potřebovat:
- Potřebujete: 3 lžíce olivového oleje,
- 1,5 lžičky sladké papriky,
- půl lžičky soli,
- půl lžičky citronového pepře,
- ½ lžičky sušeného tymiánu,
- ¼ lžičky chilli.
Jak dlouho se treska peče v troubě? Takto připravená bude lahodná a lehce propečená.
Celý pokrm budete moci připravit rychle a v jedné žáruvzdorné nádobě, takže si ušetříte únavné uklízení špinavých talířů, hrnců a pánví.
- Předehřejte troubu na 200 °C. Tepelně odolnou formu vyložte pečicím papírem. Ujistěte se, že můžete rybu papírem lehce přikrýt.
- Marinovanou tresku vložte do misky a pokapejte citronovou šťávou. Vložte do předehřáté trouby. Pečte přibližně 7-10 minut.
- Po uplynutí této doby odstraňte papír a rybu pečte ještě asi 5-10 minut (v závislosti na tloušťce filetu). Podávejte s hranolky, teplým česnekovým chlebem nebo obilovinami podle vlastního výběru, například s kuskusem.