Jedná se o klasický moučník, který lze připravit v několika málo krocích a okouzlí každého.
Tiramisu je jedním z nejdůležitějších moučníků v cukrářství, je italského původu a vyznačuje se tím, že je to studený koláč, který se skládá z vrstev a skládá se z ingredience, jako je káva, a pak se do něj mohou přidat další ingredience .
O tiramisu můžeme říci, že se jedná o dezert pocházející z Itálie, jehož základ tvoří piškot navlhčený kávou a pokrytý vaječným krémem a vrstvou kakaa. V překladu název znamená „vytáhni mě“ nebo „zvedni mě“ a předpokládá se, že vznikl v 17. století na počest toskánského vévody. Přestože je italská, podařilo se jí rozšířit po celém světě a stala se klasikou.
Pokud si chcete připravit domácí tiramisu, nenechte si ujít tento recept se sedmi ingrediencemi a za pouhých 20 minut budete mít vynikající italský dezert, kterým překvapíte všechny své hosty a který se stane vaší předností. . Vezměte si papír a tužku a pusťte se do práce.
Ingredience na tiramisu
- 200 ml mléčného krému
- 3 lžíce likéru Amaretto
- 2 lžíce instantní kávy
- 1 balíček sušenek se šampaňským
- 120 g smetanového sýra
- 3 lžíce cukru
- 1 lžička kakaa
Příprava tiramisu krok za krokem
- Do nádoby nalijte kávu a 400 ml vroucí vody, přidejte amaretto a nechte vychladnout.
- Vyšlehejte smetanu s cukrem a přidejte smetanový sýr a šlehejte v jiné nádobě, dokud směs nezhoustne.
- Piškoty potřete kávou a položte ve vrstvě na dno nádoby, ve které budete toto tiramisu připravovat.
- Přidejte vrstvu sušenek namočených v krému a obě ingredience dokončete.
- Povrch posypeme kakaem