Tiramisu, naučte se připravit tento lahodný domácí dezert ze 7 ingrediencí za pouhých 20 minut.

Jedná se o klasický moučník, který lze připravit v několika málo krocích a okouzlí každého.

Tiramisu je jedním z nejdůležitějších moučníků v cukrářství, je italského původu a vyznačuje se tím, že je to studený koláč, který se skládá z vrstev a skládá se z ingredience, jako je káva, a pak se do něj mohou přidat další ingredience .

O tiramisu můžeme říci, že se jedná o dezert pocházející z Itálie, jehož základ tvoří piškot navlhčený kávou a pokrytý vaječným krémem a vrstvou kakaa. V překladu název znamená „vytáhni mě“ nebo „zvedni mě“ a předpokládá se, že vznikl v 17. století na počest toskánského vévody. Přestože je italská, podařilo se jí rozšířit po celém světě a stala se klasikou.

Pokud si chcete připravit domácí tiramisu, nenechte si ujít tento recept se sedmi ingrediencemi a za pouhých 20 minut budete mít vynikající italský dezert, kterým překvapíte všechny své hosty a který se stane vaší předností. . Vezměte si papír a tužku a pusťte se do práce.

Ingredience na tiramisu

  • 200 ml mléčného krému
  • 3 lžíce likéru Amaretto
  • 2 lžíce instantní kávy
  • 1 balíček sušenek se šampaňským
  • 120 g smetanového sýra
  • 3 lžíce cukru
  • 1 lžička kakaa

Příprava tiramisu krok za krokem

  1. Do nádoby nalijte kávu a 400 ml vroucí vody, přidejte amaretto a nechte vychladnout.
  2. Vyšlehejte smetanu s cukrem a přidejte smetanový sýr a šlehejte v jiné nádobě, dokud směs nezhoustne.
  3. Piškoty potřete kávou a položte ve vrstvě na dno nádoby, ve které budete toto tiramisu připravovat.
  4. Přidejte vrstvu sušenek namočených v krému a obě ingredience dokončete.
  5. Povrch posypeme kakaem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *