Pokud jste se před svátky nestihli sejít s přáteli, není vše ztraceno. Máte před sebou celý leden, abyste ztracený čas dohonili. Nedělejte si starosti s nedostatkem dortů. Tento sladký doplněk ke kávě si můžete připravit v troubě za méně než 20 minut.
Rychlé broskvové sušenky potěší nečekané hosty.
Listové těsto je šikovný zachránce, který se skvěle hodí k přípravě sladkých i slaných pochutin. Do praktického plátu z obchodu můžete zabalit cokoli od ovoce až po uzeniny. V případě broskvových sušenek je není třeba balit, takže jejich příprava je ještě rychlejší a velmi snadná.
Listové těsto s broskvemi a další
Do těsta lze přidat čerstvé nebo zpracované ovoce. Jablka, jahody a maliny nevyžadují žádné předzpracování. Stačí je omýt a položit na čtverce těsta. Jablka nakrájejte na menší kousky.
Některé ovoce bude chutnat lépe, pokud je nejprve opečete na pánvi. Hrušky nakrájejte na plátky a osmažte je s trochou cukru a skořice. Na pánev se vyplatí přidat také švestky, aby byly po opečení měkké, šťavnaté a sladké. Skvělou chuť v kombinaci s listovým těstem mají takéfíky předem upečené v troubě s medem nebo cukrem.
Krémový doplněk k sušenkám
Rychlý a luxusní dezert? Stačí smíchat homogenizovaný sýr s pudinkovým práškem. Rozetřete ho na čtverec listového těsta a přiklopte půlkou broskve. Místo sýra můžete přidat uvařený a vychladlý vanilkový pudink. Hustší verzi připravte ze 400 ml mléka, aby se přídavek během pečení nerozpustil.
Recept na listové těsto s broskvemi
Z 1 plátu listového těsta a 1 plechu broskví připravíme 6 velkých čtvercových sušenek. Chcete udělat více a menší porce? Nakrájejte těsto na menší čtverce a broskve z konzervy na plátky.
Ingredience:
- 1 list listového těsta,
- 1 plechovka broskví,
- 1 vejce.
Příprava: Pečeme o broskve a oříšky:
- Poté listové těsto rozválíme na papír a nakrájíme na čtverce. Rozložíme je po částech na plech vyložený pečicím papírem.
- Do středu každého piškotu položte půlku broskve. Povrch potřete rozšlehaným vejcem.
- Vložte do trouby předehřáté na 180 °C na 15-20 minut.