Stačí 3 ingredience a úžasný dezert je hotový. Většina z nich za vás udělá troubu

Pokud jste se před svátky nestihli sejít s přáteli, není vše ztraceno. Máte před sebou celý leden, abyste ztracený čas dohonili. Nedělejte si starosti s nedostatkem dortů. Tento sladký doplněk ke kávě si můžete připravit v troubě za méně než 20 minut.

Rychlé broskvové sušenky potěší nečekané hosty.

Listové těsto je šikovný zachránce, který se skvěle hodí k přípravě sladkých i slaných pochutin. Do praktického plátu z obchodu můžete zabalit cokoli od ovoce až po uzeniny. V případě broskvových sušenek je není třeba balit, takže jejich příprava je ještě rychlejší a velmi snadná.

Listové těsto s broskvemi a další

Do těsta lze přidat čerstvé nebo zpracované ovoce. Jablka, jahody a maliny nevyžadují žádné předzpracování. Stačí je omýt a položit na čtverce těsta. Jablka nakrájejte na menší kousky.

Některé ovoce bude chutnat lépe, pokud je nejprve opečete na pánvi. Hrušky nakrájejte na plátky a osmažte je s trochou cukru a skořice. Na pánev se vyplatí přidat také švestky, aby byly po opečení měkké, šťavnaté a sladké. Skvělou chuť v kombinaci s listovým těstem mají takéfíky předem upečené v troubě s medem nebo cukrem.

Krémový doplněk k sušenkám

Rychlý a luxusní dezert? Stačí smíchat homogenizovaný sýr s pudinkovým práškem. Rozetřete ho na čtverec listového těsta a přiklopte půlkou broskve. Místo sýra můžete přidat uvařený a vychladlý vanilkový pudink. Hustší verzi připravte ze 400 ml mléka, aby se přídavek během pečení nerozpustil.

Recept na listové těsto s broskvemi

Z 1 plátu listového těsta a 1 plechu broskví připravíme 6 velkých čtvercových sušenek. Chcete udělat více a menší porce? Nakrájejte těsto na menší čtverce a broskve z konzervy na plátky.

Ingredience: 

  • 1 list listového těsta,
  • 1 plechovka broskví,
  • 1 vejce.

Příprava: Pečeme o broskve a oříšky:

  1. Poté listové těsto rozválíme na papír a nakrájíme na čtverce. Rozložíme je po částech na plech vyložený pečicím papírem.
  2. Do středu každého piškotu položte půlku broskve. Povrch potřete rozšlehaným vejcem.
  3. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C na 15-20 minut.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *