Zázvorový čaj si můžete snadno připravit sami: na co byste si měli dát pozor?

Zázvorový čaj je oblíbeným nápojem v chladnějším ročním období. Vodu byste však neměli zalít příliš brzy a nechat čaj dostatečně dlouho louhovat.

Mnoho lidí si raději připravuje vlastní čaj z čerstvého zázvoru. Podle Federálního centra pro výživu , budete na jeden šálek zázvorového čaje potřebovat množství oloupaného zázvoru o velikosti vlašského ořechu. K tomu, aby čaj chutnal ještě lépe, může přispět několik rad. Můžete použít plátek citronu nebo trochu medu.

Připravte si vlastní zázvorový čaj: tipy pro přípravu

Hřejivý šálek zázvorového čaje je ideální pro chladnější roční období.

Stačí malá lžička zázvoru, kterou oloupeme.

„Pokud chcete zázvor oloupat obzvlášť jemně, můžete použít lžičku a korkovou slupku jen seškrábnout okrajem,“ vysvětluje BZfE na svých webových stránkách. „Pak můžete zázvor nakrájet na plátky, vložit do šálku a zalít vroucí vodou.“

Čaj zalijte vroucí vodou

Z pohledu znalce není zalití vodou příliš brzy dobrý nápad. Aby se zničily choroboplodné zárodky, dietolog „Čerstvé přípravky zázvorového čaje by se rozhodně měly zalít vroucí vodou“.

Zázvor nakrájejte na tenké plátky nebo malé kostičky.

Jak dlouho by se měl čaj nechat louhovat? Jak se říká, nejméně pět minut. „Nejméně deset minut.“

Předtím můžete zázvor buď „nakrájet na tenké plátky nebo malé kostičky, nebo nastrouhat najemno“, jak uvádí ve svém článku – „čím jemnější kousky zázvoru, tím více ingrediencí se může do čaje přenést“.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *