Trik, díky kterému jsou tvrdé buchty opět měkké

Máte zbytky buchet od včerejška, ale jsou už dost tvrdé? S jednoduchým trikem se tvrdé buchty stanou okamžitě opět měkkými.

Vaše nálada v neděli ráno může spadnout rovnou do sklepa, pokud se včerejší buchty ukáží jako tvrdé. Nejsou ani křupavé na povrchu, ani měkké uvnitř – to se bohužel u pečiva stává poměrně rychle. Snídani však můžete zachránit pomocí jednoho triku.

Vložte tvrdé housky na dvě minuty do vlhké utěrky. Poté je krátce zapečte v troubě při 150 °C – a buchty jsou opět měkké. Případně lze navlhčené housky vložit krátce do mikrovlnné trouby.

Tímto způsobem housky vůbec neztvrdnou.

Jak v troubě, tak v mikrovlnné troubě rohlíky opět rychle změknou. Existuje však ještě jeden trik, jak zabránit jejich ztvrdnutí. Pokud si v sobotu koupíte rohlíky na nedělní snídani, můžete je uložit do igelitového sáčku, dokud je nepoužijete. Sáček by měl být pevně uzavřen. Pokud se k rohlíkům nedostane žádný kyslík, zůstanou měkké a poživatelné i po jednom dni.

Zde je návod, jak chléb uchovat

Nejen rohlíky, ale i chléb může rychle ztvrdnout – i zde však existuje lék. Za tímto účelem zabalte chléb do vlhké utěrky – s troubou předehřátou na 200 °C. Poté chléb zabalíte do hliníkové fólie a na tři minuty ho zapečete v troubě – a je opět měkký. Pokud chcete, aby pár krajíčků chleba bylo opět křupavých, můžete je na minutu vložit do toustovače.Trik, díky kterému jsou tvrdé buchty opět měkké

Znovu použijte staré housky nebo chléb

Pokud jsou vaše housky nebo chléb příliš tvrdé a vy se rozhodnete, že je nechcete péct, můžete pečivo znovu použít pro jiné recepty a vytěžit z něj maximum. Suché housky můžete například použít na výrobu strouhanky – ta je v kuchyni často potřeba a hodí se k mnoha pokrmům.

Patří mezi ně například karbanátky nebo těsto na knedlíky, které příliš změklo. Zbytky chleba lze také opéct a dodají zvláštní chuť každému salátu nebo polévce. Staré a opečené plátky chleba se také skvěle hodí jako základ pro bruschettu. Zbytky chleba nakrájené na kostičky jsou také ideální pro přípravu knedlíků.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *