Své hamburgery smaží v oleji už od roku 1912. Nikdy to nezměnili.

Majitelé restaurace v Memphisu tvrdí, že své proslulé hamburgery smaží ve stejném oleji už více než sto let, a to je tajemství jejich chuti. A na nedostatek zákazníků si nestěžují.

Jedná se o Dyer’s Burgers. Zakladatelem tohoto podniku byl Elmer „Doc“ Dyer. Tento podnik otevřel v roce 1912 jako kavárnu, ale od začátku v něm prodával hamburgery. Je tomu tak dodnes. Tajemstvím neobvyklé a jedinečné chuti zde podávaných hamburgerů je „věčný“ olej, který se od té doby nezměnil. Každý den se však přecedí a dochutí.

Vše začalo tím, že jednoho dne před více než 100 lety jeden z kuchařů jednoduše zapomněl vyměnit olej v pánvi. Kdy přesně se to stalo, nám žádný zdroj neuvádí. Současný majitel však ujišťuje, že olej nebyl od roku 1912 nikdy vyměněn. Ukázalo se, že hamburgery připravené na starém oleji jsou mnohem chutnější a mají svou jedinečnou chuť. Návštěvníci, kteří poprvé ochutnali svůj oblíbený pokrm připravený na starém oleji, okamžitě prohlásili, že jsou to nejlepší hamburgery, jaké kdy jedli. A zůstalo tomu tak dodnes.

Interiér slavné burgerové restaurace v Memphisu

Kendall Robertson, současný majitel burgerové restaurace, říká, že máslo ani obrovská pánev na 75 burgerů se od té doby nezměnily a všechny burgery se stále smaží na původním másle, které restauraci před více než sto lety proslavilo. .

Burgery se připravují stejným způsobem jako před lety: tlučou se dřevěnou paličkou a pak se vkládají do velkých litinových pánví naplněných legendárním stoletým restauračním tukem.

Jak nás majitel ujišťuje, není třeba se bát, že by staré máslo došlo. Speciálně ochucené hovězí maso při smažení vždy uvolňuje další tuk, což znamená, že množství oleje se s každou novou várkou burgerů zvyšuje. Dyer’s Burgers zpracovává 300 až 400 kg masa týdně a na skladě má asi 10 kbelíků výrobku pro případ, že by se s tukem na pánvi něco stalo.

Není neobvyklé, že se stejná omáčka nebo tuk používají roky nebo dokonce desetiletí. Například jedna thajská restaurace vaří se stejnou omáčkou již více než 50 let a Otafuku, jedna z nejstarších řízkových restaurací v Japonsku, podává stejnou omáčku již od roku 1945.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *