Salát s pekingským zelím a zelenou okurkou

Salát z čínského zelí a zelené okurky je rychlý a snadný recept na lehkou přílohu k hlavním jídlům. Zelí a okurku nakrájejte na tenké proužky a poté smíchejte se zálivkou z rýžového octa, sezamového oleje, sójové omáčky a malého množství medu. Salát se hodí k masovým i vegetariánským pokrmům, kterým dodá křupavou svěžest a jemnou chuť. Ideální volba pro letní dny!Salát s pekingským zelím a zelenou okurkou

Složení

  • Čínské zelí
  • Okurka
  • Sůl
  • Sladká červená paprika
  • Olivový olej

Cibule

Cukr

Zelená cibule

Hustý jogurt

Sušená rajčata

Italské bylinky

Obilná hořčice

Jablečný ocet

Česnek

Med

Pepř

Bazalka

Hořčičná semínka

Sójová omáčka

Příprava

  1. Čínské zelí nakrájejte na tenké proužky a vložte do mísy.
  2. Okurku nakrájejte na plátky a přidejte ji do mísy k zelí.
  3. Posypte zelí a okurku solí, důkladně promíchejte a nechte 10 minut spojit.
  4. Nakrájejte červenou papriku a cibuli.
  5. Cibuli osmahněte na pánvi po dobu 3 minut.

Přidejte červenou papriku a smažte další 4 minuty.

Přidejte malou lžičku cukru a společně orestujte.

Ze zelí a okurky vymačkejte přebytečnou tekutinu.

Do směsi zelí a okurek přidejte nakrájenou zelenou cibuli.

V samostatné misce připravte zálivku smícháním hustého jogurtu, sušených rajčat, italských bylinek, hořčice, jablečného octa, česneku, olivového oleje a špetky soli.

Dresink smíchejte se zeleninou a důkladně promíchejte.

Ochutnejte a v případě potřeby upravte koření.

Salát z pekingského zelí a zelených okurek podávejte na talířích a vychutnejte si jeho chuť!

Poměry a přídavky můžete upravit podle svých chuťových preferencí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *