Salát z čínského zelí a zelené okurky je rychlý a snadný recept na lehkou přílohu k hlavním jídlům. Zelí a okurku nakrájejte na tenké proužky a poté smíchejte se zálivkou z rýžového octa, sezamového oleje, sójové omáčky a malého množství medu. Salát se hodí k masovým i vegetariánským pokrmům, kterým dodá křupavou svěžest a jemnou chuť. Ideální volba pro letní dny!
Složení
- Čínské zelí
- Okurka
- Sůl
- Sladká červená paprika
- Olivový olej
Cibule
Cukr
Zelená cibule
Hustý jogurt
Sušená rajčata
Italské bylinky
Obilná hořčice
Jablečný ocet
Česnek
Med
Pepř
Bazalka
Hořčičná semínka
Sójová omáčka
Příprava
- Čínské zelí nakrájejte na tenké proužky a vložte do mísy.
- Okurku nakrájejte na plátky a přidejte ji do mísy k zelí.
- Posypte zelí a okurku solí, důkladně promíchejte a nechte 10 minut spojit.
- Nakrájejte červenou papriku a cibuli.
- Cibuli osmahněte na pánvi po dobu 3 minut.
Přidejte červenou papriku a smažte další 4 minuty.
Přidejte malou lžičku cukru a společně orestujte.
Ze zelí a okurky vymačkejte přebytečnou tekutinu.
Do směsi zelí a okurek přidejte nakrájenou zelenou cibuli.
V samostatné misce připravte zálivku smícháním hustého jogurtu, sušených rajčat, italských bylinek, hořčice, jablečného octa, česneku, olivového oleje a špetky soli.
Dresink smíchejte se zeleninou a důkladně promíchejte.
Ochutnejte a v případě potřeby upravte koření.
Salát z pekingského zelí a zelených okurek podávejte na talířích a vychutnejte si jeho chuť!
Poměry a přídavky můžete upravit podle svých chuťových preferencí.