Pizza je vždycky chutná. I když je z mrazáku. Tento trik šetří energii a zároveň zvyšuje požitek z jídla.
Obsahuje vše, co potřebujete k chutné svačině: sýr, křupavé těsto, omáčku a náplň podle vašeho výběru. Není tedy divu, že pizza je i v České republice jedním z nejoblíbenějších hotových jídel. Její domácí pečení v troubě však vyžaduje spoustu energie. Díky tomuto triku je pizza chutnější a navíc šetří energii.
Nepečte mraženou pizzu v troubě: trik šetří energii a navíc lépe chutná
Příprava mražené pizzy je rychlá a každý ví, jak na to. Koneckonců princip přípravy je vždy stejný: rozehřejeme troubu, vložíme do ní pizzu a pak už stačí jen počkat. Liší se pouze doba pečení a teplota trouby.
Pokud však chcete ušetřit energii, a tedy i peníze, mnohem lepší variantou pro přípravu pizzy bude jiný kuchyňský spotřebič. Protože trouba je energeticky náročná .
„Trouba vyžaduje asi dvakrát více energie než sporák,“ říká. „Ohřev velkého pečicího prostoru trvá mnohem déle a není tak efektivní jako ohřev pánve na sporáku.“ Ale chutná pizza na sporáku opravdu dobře? A jak by se měla připravovat?
Pizza na sporáku šetří energii: na pánvi je stále křupavá
Trik spočívá ve smažení mražené pizzy na pánvi. smažení na pánvi přináší zcela nový chuťový zážitek. Bude znatelně křupavější a bude rychleji hotová.
Pokud chcete tento trik vyzkoušet, potřebujete pouze pánev, olej, malou pánvičku a pokličku. Kámen na pizzu je třeba před přípravou mírně rozmrazit.
Jakmile je olej na pánvi dostatečně rozpálený, můžete pizzu osmažit. Je podlaha křupavá? Pizzu poté položte na malý rošt v plechu.
Postačí plech z mikrovlnné trouby nebo obyčejná mřížka na chleba z toustovače. Pokud ho nemáte, můžete také použít stálou pečicí fólii. Nyní stačí pekáč přikrýt pokličkou a péct asi 5 minut.
Pizza z pánve: Uživatelé tento trik milují.
Reakce na tento trik jsou mimořádně pozitivní. „Tak tohle je další geniální tip. Klady: žádné horko z velké trouby, úspora času atd. Tento tip ode mě dostává 5 hvězdiček,“ píše autor.