Kuřecí polévka patří mezi oblíbená jídla Čechů. Mnoho lidí však neví, že právě jedna ingredience může výrazně zlepšit její chuť a vůni.
Tajemství spočívá v použití kuřecích kostí, které by se měly do vývaru přidávat odděleně od masa. Za tímto účelem nejprve oddělte maso od kostí a vložte je do vody, poté je dejte na oheň.
Kosti osmahněte na pánvi s trochou oleje dozlatova a pak je přidejte do vývaru. Je důležité dodržet poměry: na 1 litr vývaru stačí 50 gramů kostí, které zajistí průhlednost a bohatou chuť.
Lehké osmažení dodá polévce chutný zlatavý nádech a zvýrazní její chuť. Aby byl vývar obzvláště chutný, nezapomeňte přidat cibuli a mrkev je lepší nakrájet na kostičky než nastrouhat.
Kuřecí vývar slouží jako základ pro mnoho polévek a můžete do něj přidat vermikel, rýži, pohanku, hrách, čočku, zeleninu a další ingredience podle vlastního výběru.