Z tohoto masa uvařte vývar a dejte ho do mrazáku. Postaví vás to na nohy hned dvakrát .

Večírky si mohou vybrat svou daň i u těch nejvytrvalejších pařmenů. Kolagenový vývar z vhodného masa je ideální pro syndrom příštího dne. Seznamte se s receptem. Šálek tohoto vývaru se vám bude hodit i po ránu.

Domácí vývar má mnoho podob

Domácí vývar je základem mnoha polévek a pokrmů . Ne každý ví, že je to také užitečný nápoj s úžasnými vlastnostmi. Kolagenový vývar se používá v čínské medicíně. Pravidelná konzumace zlepší střevní peristaltiku a zabrání nadýmání. Podporuje také funkci jater, což je důležité zejména po silvestrovském večírku .

Kromě toho obsahuje řadu živin a prvků cenných pro tělo, jako např:

hořčík

vápník

hořčík

síra.

Zjistěte si tedy, z jaké složky se vývar připravuje, a poté jej připravte podle níže uvedeného receptu. Vychlazený vývar můžete uchovávat v chladničce po dobu 2-3 dnů. Velké množství můžete snadno zmrazit a použít podle potřeby.

Domácí vývar pouze z této přísady

Za vynikající chutí tradičního vývaru stojí několik druhů masa. Nejlepší je, když je drůbeží i hovězí. Ukazuje se však, že základ vývaru lze připravit i na kostech. Díky této surovině si připravíte kolagenový vývar bohatý na glutamin. Jedná se o přírodní antioxidant. Ostatní složky také zpomalují proces stárnutí a podporují funkci kloubů.

K přípravě vývaru budete potřebovat také zeleninu a koření. Všechny ingredience zjistíte, když se podíváte na seznam ingrediencí níže. Základem jsou velmi levná kuřecí těla a křídla.

Složení: 1. Křidélka a kuřecí stehna, 2. Křidélka, 3. Křidélka, 4. Křidélka, 5. Křidélka, 6:

1 ½ kg kuřecích těl

½ kg kuřecích křídel

1 mrkev

1 kořen petržele

3 stonky celeru

1 cibule

1 hlavička česneku

1 svazek petržele

voda

Jak připravit kolagenový vývar?

Plech na pečení vyložte pečicím papírem. Kosti důkladně opláchněte a položte je na plech. Pečte je v předehřáté troubě při teplotě 200 °C asi 50 minut. Mezitím oloupejte mrkev a petržel a důkladně je omyjte. Zeleninu nakrájejte na menší kousky. Hlavičku česneku rozkrojte na polovinu.

Do hrnce vložte opečené kosti, nakrájenou zeleninu, celer, česnek a petržel. Vše zalijte vodou a přiveďte k varu. Poté snižte teplotu na minimum a vývar vařte 3 hodiny.

Po této době vyjměte všechny přísady a vývar sceďte . Když je vývar hotový a vychladlý, můžete ho ihned vypít, zmrazit nebo použít do vybraných pokrmů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *