Večírky si mohou vybrat svou daň i u těch nejvytrvalejších pařmenů. Kolagenový vývar z vhodného masa je ideální pro syndrom příštího dne. Seznamte se s receptem. Šálek tohoto vývaru se vám bude hodit i po ránu.
Domácí vývar má mnoho podob
Domácí vývar je základem mnoha polévek a pokrmů . Ne každý ví, že je to také užitečný nápoj s úžasnými vlastnostmi. Kolagenový vývar se používá v čínské medicíně. Pravidelná konzumace zlepší střevní peristaltiku a zabrání nadýmání. Podporuje také funkci jater, což je důležité zejména po silvestrovském večírku .
Kromě toho obsahuje řadu živin a prvků cenných pro tělo, jako např:
hořčík
vápník
hořčík
síra.
Zjistěte si tedy, z jaké složky se vývar připravuje, a poté jej připravte podle níže uvedeného receptu. Vychlazený vývar můžete uchovávat v chladničce po dobu 2-3 dnů. Velké množství můžete snadno zmrazit a použít podle potřeby.
Domácí vývar pouze z této přísady
Za vynikající chutí tradičního vývaru stojí několik druhů masa. Nejlepší je, když je drůbeží i hovězí. Ukazuje se však, že základ vývaru lze připravit i na kostech. Díky této surovině si připravíte kolagenový vývar bohatý na glutamin. Jedná se o přírodní antioxidant. Ostatní složky také zpomalují proces stárnutí a podporují funkci kloubů.
K přípravě vývaru budete potřebovat také zeleninu a koření. Všechny ingredience zjistíte, když se podíváte na seznam ingrediencí níže. Základem jsou velmi levná kuřecí těla a křídla.
Složení: 1. Křidélka a kuřecí stehna, 2. Křidélka, 3. Křidélka, 4. Křidélka, 5. Křidélka, 6:
1 ½ kg kuřecích těl
½ kg kuřecích křídel
1 mrkev
1 kořen petržele
3 stonky celeru
1 cibule
1 hlavička česneku
1 svazek petržele
voda
Jak připravit kolagenový vývar?
Plech na pečení vyložte pečicím papírem. Kosti důkladně opláchněte a položte je na plech. Pečte je v předehřáté troubě při teplotě 200 °C asi 50 minut. Mezitím oloupejte mrkev a petržel a důkladně je omyjte. Zeleninu nakrájejte na menší kousky. Hlavičku česneku rozkrojte na polovinu.
Do hrnce vložte opečené kosti, nakrájenou zeleninu, celer, česnek a petržel. Vše zalijte vodou a přiveďte k varu. Poté snižte teplotu na minimum a vývar vařte 3 hodiny.
Po této době vyjměte všechny přísady a vývar sceďte . Když je vývar hotový a vychladlý, můžete ho ihned vypít, zmrazit nebo použít do vybraných pokrmů.