Vepřové závitky v lesklé omáčce. Jednu věc mám vždy na paměti, a to, aby se nesrazila.

Vepřové závitky patří k mým nejoblíbenějším jídlům, ale nedovedu si představit, že bych je podávala bez kvalifikovaně složené omáčky. Ta je klíčem k úspěchu a spokojeným tvářím domácnosti. A nápadů na chutnou večeři není nikdy dost!

Vepřové maso je v polské kuchyni velmi rozšířené. Nejvýznamnějšími zástupci této skupiny jsou samozřejmě tradiční vepřové kotlety a mleté maso, ale kromě těchto klasik stojí za to znát i další recepty. Obzvlášť rád mám vepřové závitky, zejména s nakládanými okurkami a mrkví. Kromě výše uvedených surovin volím také osvědčenou omáčku – v tomto případě hořčici.

Díky těmto přísadám není vepřové maso suché, ale šťavnaté a chutné. Recept je velmi jednoduchý, jen nezapomeňte použít 30% smetanu na omáčku. obsah tuku. Tato přísada (a důkladné rozmíchání s moukou a temperování teplým vývarem ) zaručí, že se omáčka nesrazí a nebude obsahovat hrudky, které jsou chuťově nepříjemné.

Vepřové závitky v hořčičné omáčce

Ingredience: 1. Smetana, 2. Smetanové máslo, 

  • Potřebujete: 500 g vepřové šunky,
  • několik plátků uzené slaniny,
  • 4 nakládané okurky,
  • 2 mrkve,
  • sůl,
  • pepř,
  • olej na smažení.

Omáčka:

  • Smetana: 300 g 30% smetany,
  • 4 lžičky oblíbené hořčice,
  • 400 ml vývaru,
  • 1,5 lžičky mouky,
  • sůl,
  • pepř.

Způsob přípravy:

  1. Maso jsem nakrájela na poměrně tenké řízky. Rozmělním je tloučkem a okořením.
  2. Okurky nakrájím na čtvrtky a oloupanou mrkev na kousky.
  3. Nyní doprostřed masa vložím slaninu a zeleninu a zabalím závitky.
  4. Opeču je ze všech stran na rozehřátém rostlinném oleji (díky tomu se při další úpravě nerozpadnou), pak je vložím do hrnce a zaliji vývarem.
  5. Dusím pod pokličkou, dokud nejsou housky měkké. Poté maso vyndám děrovanou lžící.
  6. Odděleně smíchám smetanu s hořčicí a moukou a zaliji trochou vývaru z horkých housek. Za stálého míchání pomalu přidávám omáčku do směsi.
  7. Nakonec vložím maso zpět do hrnce, vše dochutím, přivedu k varu a je hotovo. Dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *