Upekla jsem strouhané brambory se zeleninou a přidala maso. Výborný pokrm, ideální k večeři

Takový nákyp jsme ještě nikdy neměli. Základem těchto závitků není listové těsto, jak se obecně soudí. Je to bramborová hmota – podobná palačinkám, ale zapečená. A uvnitř nádivka z mletého masa.

Teplá večeře

Tuto vařenou večeři přirovnáváme k nákypu , protože přípravou i funkcí jsou si podobné. Ostatně mleté maso je častým účastníkem receptů na podobný pokrm s bramborami. Stejně jako nákyp bude i tento pokrm skvělým způsobem, jak doplnit zásoby v lednici. Zejména při hledání ochucené zeleniny a sýra, stejně jako například šunky nebo klobásy, které lze přidat do zapečeného těsta.

Jinak se řídíme stejnými zásadami jako při přípravě draníků. Jediný rozdíl může být v tom, že brambory je lepší nastrouhat na hrubém struhadle, aby se nám lépe tvarovaly a pekly placky. Nezapomeňte si vybrat moučné brambory a použít z nich získaný škrob.

Bramborový pokrm

Náš pokrm je o něco řidší verzí, i když zapečení mozzarelly na těchto závitcích dodá chuť a ruměnec.

Ingredience

400 g mletého hovězího masa

5 brambor

1 velká červená paprika

1 velká zelená paprika

2 cibule

1 stroužek česneku

2-3 vejce

50 g mouky

1 malý svazek petrželky

Koření: kmín, tymián, sladká a pálivá paprika.

Sůl, pepř

Olej na smažení

Brambory k večeři

Brambory nastrouhejte na cedníku a vymačkejte je, aby z nich vytekla voda. Shromážděte ji do mísy a nechte odstát. Tekutou šťávu slijte, škrob ponechte na dně. Přidejte brambory a promíchejte.

Nakrájejte jednu zelenou a červenou papriku a po jedné cibuli na malé kostičky. Přidejte je k bramborám. Prolisujte do nich česnek.

Vejce rozklepněte do mísy, přidejte mouku a sůl. Uhněteme lepkavou hmotu. Dochutíme tymiánem a kmínem.

Plech vyložte pečicím papírem. Vymažte ho olivovým olejem a položte na něj bramborovou směs. Urovnejte ji tak, aby pokryla celý plech vrstvou silnou necelý centimetr.

Plech vložte do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečte asi 20 minut, dokud nebude směs suchá. Mezitím na pánvi rozehřejte olej a nakrájejte zbývající zeleninu.

Na oleji osmahněte mletou zeleninu. Když začne hnědnout, přidejte cibuli a poté papriku a smažte, dokud zelenina nezměkne. Dochuťte solí, pepřem, mletou paprikou a kmínem.

Smaženici dejte stranou, aby vychladla. Nakrájejte dresinky na šest kousků. Na každý z nich položíme porci masa a srolujeme. Závitky vložte do žáruvzdorné formy vymazané olejem. Posypeme mozzarellou a pečeme dalších 15 minut, přičemž teplotu snížíme na 180 stupňů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *