Nejlepší recept na lahodnou vepřovou krkovici. Maso je křehké, měkké a tak aromatické, že si určitě řeknete o další. Ideální pro rodinnou večeři.
Díky této marinádě bude vepřová krkovice neobyčejně křehká.
Dokonalá vepřová krkovice se nemusí grilovat. Upečená v jednoduché marinádě z kečupu, navíc obložená plátky cibule, potěší svou chutí od prvního sousta. Je to nepostradatelné jídlo k obědu. Maso je tak měkké, že k jeho krájení nepotřebujete nůž.
Pečená krkovice v kečupové marinádě
Tohle je ideální recept, když si chcete pochutnat na kousku lahodného masa. Příprava je velmi jednoduchá a konečný výsledek je tak lahodný, že se lidé ptají, zda si mohou přidat další a o recept se podělit.
Nejlépe je maso obložit cibulí den předem. Pokud však nemáte čas, můžete se do přípravy pustit rovnou. Pak nepřidávejte syrové maso a začněte opékáním krkovice.
Ingredients:
- Asi 1 kg vepřové krkovice nakrájené na plátky,
- půl šálku kečupu,
- 2-3 cibule,
- 2 lžičky hořčice,
- 2 lžíce octa,
- 1,5 šálku vývaru,
- půl lžičky sladké papriky,
- půl lžičky pálivé papriky,
- 1 lžička pepře,
- sůl a pepř na dochucení masa,
- 4 stroužky česneku,
- olej.
Způsob přípravy:
- Vepřovou krkovici nakrájíme na plátky, které osolíme a opepříme.
- Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenká půlkolečka, česnek prolisujeme přes lis.
- Plátky masa, cibule a česneku střídavě vložíme do žáruvzdorné formy. Poslední vrstvu tvoří cibule.
- Vložíme do chladničky alespoň na 2 hodiny, lépe však přes noc.
- Po uplynutí této doby krkovičku osmažíme na pánvi s rozehřátým olejem, když jsme předtím odstranili cibuli.
- Po osmažení ji přendáme zpět do žáruvzdorné formy a přidáme cibuli a česnek, které jsme předtím odložili stranou.
- Do pánve nalijte vývar, přidejte kečup, ocet, sladkou a pálivou papriku, pepř a hořčici. Vše zahřejte.
- Vzniklou marinádou přelijte krkovici.
- Pečeme pod pokličkou při 180 °C asi 1,5 hodiny.
Hotovou krkovici podávejte s oblíbenými přílohami. Výborně se hodí k bramborám nebo kroupám a salátu. Dobrou chuť!