Smíchejte je v hrnci a přelijte jimi krkovici. Po upečení se rozplývá v ústech

Nejlepší recept na lahodnou vepřovou krkovici. Maso je křehké, měkké a tak aromatické, že si určitě řeknete o další. Ideální pro rodinnou večeři.

Díky této marinádě bude vepřová krkovice neobyčejně křehká.

Dokonalá vepřová krkovice se nemusí grilovat. Upečená v jednoduché marinádě z kečupu, navíc obložená plátky cibule, potěší svou chutí od prvního sousta. Je to nepostradatelné jídlo k obědu. Maso je tak měkké, že k jeho krájení nepotřebujete nůž.

Pečená krkovice v kečupové marinádě

Tohle je ideální recept, když si chcete pochutnat na kousku lahodného masa. Příprava je velmi jednoduchá a konečný výsledek je tak lahodný, že se lidé ptají, zda si mohou přidat další a o recept se podělit.

Nejlépe je maso obložit cibulí den předem. Pokud však nemáte čas, můžete se do přípravy pustit rovnou. Pak nepřidávejte syrové maso a začněte opékáním krkovice.

Ingredients:

  • Asi 1 kg vepřové krkovice nakrájené na plátky,
  • půl šálku kečupu,
  • 2-3 cibule,
  • 2 lžičky hořčice,
  • 2 lžíce octa,
  • 1,5 šálku vývaru,
  • půl lžičky sladké papriky,
  • půl lžičky pálivé papriky,
  • 1 lžička pepře,
  • sůl a pepř na dochucení masa,
  • 4 stroužky česneku,
  • olej.

Způsob přípravy:

  1. Vepřovou krkovici nakrájíme na plátky, které osolíme a opepříme.
  2. Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenká půlkolečka, česnek prolisujeme přes lis.
  3. Plátky masa, cibule a česneku střídavě vložíme do žáruvzdorné formy. Poslední vrstvu tvoří cibule.
  4. Vložíme do chladničky alespoň na 2 hodiny, lépe však přes noc.
  5. Po uplynutí této doby krkovičku osmažíme na pánvi s rozehřátým olejem, když jsme předtím odstranili cibuli.
  6. Po osmažení ji přendáme zpět do žáruvzdorné formy a přidáme cibuli a česnek, které jsme předtím odložili stranou.
  7. Do pánve nalijte vývar, přidejte kečup, ocet, sladkou a pálivou papriku, pepř a hořčici. Vše zahřejte.
  8. Vzniklou marinádou přelijte krkovici.
  9. Pečeme pod pokličkou při 180 °C asi 1,5 hodiny.

Hotovou krkovici podávejte s oblíbenými přílohami. Výborně se hodí k bramborám nebo kroupám a salátu. Dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *