šéf ví, jak se pořádně zastydět. Neomezuje se v rozích

Na domácí večírek se vyplatí přinést si něco k pití a něco k jídlu. Nejlepší je, když obě tyto nabídky jdou ruku v ruce. studené nohy jsou známé…… Tady se dozvíte, jak je vaří a dochucuje, aby byly vynikající.

Studené nohy bez želatiny

Pokrm jako studené nohy je často spojován s večírky 70. a 80. let 20. století. Hojně pokapané octem nebo citronovou šťávou chutnaly skvěle jako studený předkrm před potřením nebo bigosem. A stojí za to si tento pokrm zopakovat, ale soustředit se na kvalitní produkty a zdařilý recept.

Recept na studená stehýnka

Spousta zeleniny, správný výběr masa a poměry koření – to vše dělá studené nohy opravdu chutnými.

Ingredience: 

  • 1 vepřové koleno (asi 1,5 kg),
  • 3 vepřové ocásky,
  • 2 vepřové kýty,
  • 3 střední mrkve,
  • 2 petržele,
  • ½ malého celeru,
  • 1 cibule,
  • 4 stroužky česneku,
  • 5 zrnek nového koření,
  • 3 bobkové listy,
  • 1 čajová lžička zrnek pepře,
  • 1 lžíce soli.

Příprava:

  1. Maso namočte na několik hodin do studené vody. Poté je vložte do malého hrnce a zalijte studenou vodou.
  2. Měla by sahat mírně nad maso. Přidejte nahrubo nakrájenou zeleninu a koření. Vše přiveďte k varu.
  3. Poté snižte teplotu na minimum a maso vařte 3,5 hodiny. Uvařené maso opatrně vyjměte z vývaru, odstraňte kosti a nakrájejte na menší kousky.
  4. Kousky masa naaranžujte do malých misek a zalijte je vývarem. Uložte na několik hodin na chladné místo.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *