Rychlé homogenizované sýrové koblihy – svačinka, která si získala srdce všech mlsounů

Rychlé koblihy z homogenizovaného sýra – oblíbená sladká svačinka všech. Jejich chuť je trochu jiná než u tradičních koblih, ale recept je také jednodušší a méně časově náročný na přípravu. Určitě si ho vyzkoušejte!

Rychlé homogenizované sýrové koblihy jsou chutnou svačinkou, která je ideální, když máte chuť na sladké. Přečtěte si, jak je připravit.

Homogenizované sýrové koblihy a tradiční koblihy

Jaký je rozdíl mezi homogenizovanými sýrovými koblihami a tradičními koblihami? Ačkoli se oba pečené výrobky jmenují stejně, liší se v několika důležitých věcech. V první řadě jde o recept na přípravu. Tradiční koblihy jsou založeny na kynutém těstě a mají výraznější chuť. Rychlé koblihy z homogenizovaného sýra jsou mnohem jemnější a mají charakteristickou vanilkovou chuť. Odlišná je také jejich struktura. Koblihy z homogenizovaného sýra jsou vlhčí. Tradiční koblihy jsou obvykle plněny krémem nebo džemem, zatímco homogenizované sýrové koblihy jsou uvnitř obvykle prázdné. Rozdíl se týká také doby pečení. Tradiční koblihy jsou chutné, ale jejich příprava trvá dlouho. Homogenizované sýrové koblihy nevyžadují tolik práce a času, takže se upečou mnohem rychleji.

Recept na homogenizované sýrové koblihy – jaké příslušenství budete potřebovat?

Recept na homogenizované sýrové koblihy je jednoduchý a nekomplikovaný a seznam kuchyňského příslušenství potřebného k jeho přípravě je opravdu malý. Samozřejmě budete potřebovat nádoby, ve kterých ingredience smícháte, a také šlehač nebo lžíci na jejich spojení. Velmi důležitá je také pánev se silným dnem, na které budeme rozehřívat olej a smažit naše rychlé homogenizované sýrové koblihy. Užitečným doplňkem je také teploměr, který přesně určí teplotu oleje. Velmi užitečné budou také papírové utěrky, které díky své vysoké savosti umožní odstranit přebytečný tuk z koblih . Možná se vám bude hodit i kuchyňská pinzeta, která vám usnadní obracení koblih.

Homogenizované sýrové koblihy – jak je připravit?

Jak připravit lahodné homogenizované sýrové koblihy? Nejprve si připravte suroviny. You will need:

  • 2 homogenizované sýry s vanilkovou příchutí
  • 375 g pšeničné mouky
  • 3 vejce
  • sáček vanilkového cukru
  • 1,5 lžičky kvásku
  • olej na smažení
  • moučkový cukr na posypání koblih

Způsob přípravy:

Vejce rozklepneme do mísy a důkladně je promícháme s homogenizovaným sýrem. Do druhé mísy nasypeme mouku, přidáme vanilkový cukr a prášek do pečiva. Důkladně promícháme. Suché a mokré přísady smícháme dohromady. V hluboké pánvi rozehřejeme olej. Když je dostatečně horký, lžící do něj dávejte porce těsta. Smažíme z obou stran dozlatova. Hotové koblihy položte na talíř vyložený papírovou utěrkou, aby z nich odkapal přebytečný tuk. Koblihy obalíme v moučkovém cukru.

Anglické koblihy s homogenizovaným sýrem – upravený recept

Jak připravit anglické koblihy s homogenizovaným sýrem? Základní recept je velmi jednoduchý a zvládnou ho i nezkušení kuchaři. Ti, kteří v kuchyni rádi experimentují, mohou při přípravě rychlých homogenizovaných sýrových koblih jít nad rámec obvyklých postupů a použít i jiné příchutě než základní vanilkovou. Rozhodně by to bylo něco inovativního a stálo by to za vyzkoušení. Ačkoli rychlé homogenizované sýrové koblihy obvykle nemají náplň, můžete se i v této věci vyblbnout a dát dovnitř naší pochoutky nějaký oblíbený džem. Koblihy můžeme ozdobit moučkovým cukrem a posypat kokosovými hoblinami nebo směsí jemně mletých ořechů a sušeného ovoce.

Homogenizované sýrové koblihy – tipy na smažení

Homogenizované sýrové koblihy mohou mít díky konzistenci těsta nepravidelný tvar. Aby se koblihy lépe tvarovaly, můžete použít dvě kovové lžíce nebo zkusit tvarovat kuličky rukama. Za tímto účelem si lehce navlhčete ruce tukem, např. olejem, a několikrát přeneste kuličku těsta z jedné ruky do druhé. Homogenizované sýrové koblihy by se měly smažit v dobře rozpáleném oleji. Teplota oleje by měla být přibližně 170-180 °C (teplotu můžete zkontrolovat kuchyňským teploměrem). Pokud si nejste jisti, zda je olej dostatečně horký, vyplatí se ho zkontrolovat a vložit na pánev jeden koblížek. Pokud se začne okamžitě smažit, je teplota tak akorát.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *