Pizza z vaječných bílků. Chytrý způsob, jak se vyhnout sacharidům

Hledáme alternativu k těžkým jídlům, která mohou zatížit náš jídelníček, a objevujeme nový recept na lehkost – Cloud Bread Pizza. Toto inovativní pečivo si získává oblibu jako konkurent tradičního obláčkového chleba díky své vzdušné a lehké konzistenci.

Zdravé stravování už není jen novoročním slibem, ale stálou součástí našeho každodenního jídelníčku. Snížení příjmu cukrů a tuků a hojnost zeleniny jsou zásady, kterými se stále častěji řídíme při výběru stravy. V této souvislosti hrají klíčovou roli bílkoviny – rostlinné i živočišné -, které jsou pro tělo nejen nezbytné, ale také účinně podporují proces hubnutí tím, že poskytují dlouhotrvající pocit sytosti.

Cloud Bread pizza je alternativou k těžkým jídlům, kterých by se mnozí z nás rádi vzdali, zejména v období před letní sezónou. Její tajemství spočívá v jednoduchosti ingrediencí: vaječný bílek a kukuřičná mouka vytvářejí základ, který je překvapivě lehký a rychle připravený. Pro milovníky pizzy je to navíc varianta s nízkým obsahem sacharidů.

Cloud Bread Pizza – recept asi na 2 porce.

Ušlehejte 4 bílky a 1 lžičku kukuřičné mouky do tuhé pěny. Směs rozetřete na plech vyložený pečicím papírem (asi 1 cm vysoký, může být i 1,5 až 2 cm vysoký po okrajích). Pečeme v předehřáté troubě při 170 stupních Celsia 10 až 15 minut. Vyjměte plech z trouby a na bílkovou krustu rozprostřete vše, co potřebujete na pizzu – rajčatovou omáčku, rajčata a sýr a podle chuti kapary nebo tenké plátky cibule. Podle chuti dochuťte solí, pepřem, česnekovým práškem, oreganem nebo kořením na pizzu. Vložte do trouby, dokud se sýr nerozpustí (5-10 minut). Hotovo!!!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *