Čerstvě upečené snídaňové rohlíky jsou skutečnou lahůdkou. S tímto receptem na rychlé snídaňové rohlíky si je můžete snadno upéct sami – bez droždí i trouby.
Pokud spěcháte, ale nechcete si nechat ujít čerstvě upečené buchty k snídani, následující recept je pro vás jako stvořený. A co je nejlepší, nebudete potřebovat troubu.
Jak upéct koláčky: budete potřebovat tyto ingredience.
- 1 kelímek řeckého jogurtu (200 g)
- 200 g mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1 špetku soli (nepovinné)
Takto se připravují rohlíčky
- Jogurt dejte do mísy a jeden kelímek si vyhraďte.
- Nyní do prázdného kelímku od jogurtu nasypte mouku, dokud není naplněn moukou až po okraj.
- Nyní přidejte mouku do jogurtu v misce, přidejte prášek do pečiva a špetku soli.
- Nyní z mouky a jogurtu uhněťte těsto – buď ručně, nebo pomocí nástavce na těsto ručního mixéru. Pokud se těsto příliš lepí, přidávejte postupně trochu více mouky.
- Nyní z těsta rukama posypanýma moukou vytvarujte tři nebo čtyři válečky.
Upečte rohlíčky
- Formu lehce vymažte olejem a vložte do ní rohlíky.
- Nyní je lehce zploštěte stěrkou a opečte je z obou stran na mírném až středním plameni.
- Když jsou závitky z obou stran opečené, můžete je vyjmout z formy.
Závitky je nejlepší podávat čerstvé a teplé – tak chutnají lépe. Na skladování se nehodí.