Jablka osmahnu na pánvi a přeliji je touto směsí. To je nejrychlejší recept na koláč.

Rychlé recepty na ovocné koláče máme nejraději. V této variantě připravujeme bohatý piškotový dort. Na pánvi se promění v jablečný koláč.

Rychlý jablečný koláč

Jeden z našich oblíbených koláčů, jablečný koláč , je velmi široký pojem označující mnoho variant jablek v kombinaci s koláčem a někdy i bez něj. Tato variace je tak jednoduchá, že je těžké v ní rozpoznat jablečný koláč. Je však tak lahodná, že stojí za to ji alespoň jednou zkusit připravit.

Zvláště proto, že jeho pečení je velmi rychlé. Dokonce ani nemusíte předehřívat troubu – k přípravě směsi vám stačí pánev a jedna mísa. Tento rychlý koláč se hodí jak na každý den, tak jako dezert pro nečekané hosty.

Rychlý koláč jako dezert

Ilustrace k tomuto receptu pocházejí z kanálu Recept Plus. Autoři připravují jablečný koláč s meruňkovým džemem . Jedná se však o opravdu univerzální recept, který se bude hodit s mnoha druhy ovoce a přísadami.

Ingredience

200 g hladké mouky

3 jablka

1 vejce

150 ml mléka

4 lžíce rostlinného oleje

2 polévkové lžíce džemu podle vlastního výběru příchutě

2 lžičky kypřícího prostředku

Šťáva a kůra z 1 citronu

1 lžíce másla

1 lžička skořice.

Sůl

Jablečný koláč, smažený na pánvi

Jablka oloupejte, odstraňte jádřince a nakrájejte na malé plátky . Vložte je do studené pánve. Přidejte lžíci másla a posypte skořicí.

V míse smíchejte vejce, špetku soli, máslo, druhou porci džemu a citronovou kůru. Promíchejte metličkou nebo robotem. Přidejte mléko a znovu promíchejte. Do mísy prosejte mouku a prášek do pečiva a vypracujte hladké tekuté těsto.

Jablka dejte na středně silný oheň. Když se máslo začne rozpouštět, promíchejte je. Přidejte citronovou šťávu a lžíci džemu. Za občasného míchání vařte, dokud jablka nezačnou karamelizovat a rozpadat se.

Nalijte těsto z mísy do formy. Přikryjte ji pokličkou a pečte na mírném ohni, dokud není těsto na dotek suché. Poté formu přikryjte talířem a obraťte ji. Přendejte těsto zpět do formy a pečte 5 minut z druhé strany. Hotový koláč můžete posypat moučkovým cukrem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *