Vepřovou panenku nakrájím na plátky a přidám tento prášek. Jsou to nejlepší řízky, jaké jsem kdy jedl.

Jak z obyčejného vepřového masa získat plnou chuť a vůni? Tento recept je jedním ze způsobů. Stačí lžička oblíbené ingredience, kterou obvykle používáme do koláčů. Řízky budou jako vždy vynikající.

Neobvyklé vepřové kotlety

V našich každodenních představách jsou vepřové kotlety jedním z nejběžnějších jídel. Při pomyšlení, že bychom je měli připravit jinak než obvykle, se neubráníme vzrušení. A přece – vepřové kotlety nerovná se vepřové kotlety, jak vám ukáže tento recept.

Vepřová panenka obalená ve škrobu

Ilustrace k tomuto receptu jsou z kanálu Leckere Kuche. Tam autoři obalují maso v kukuřičném škrobu. Stejně dobře se k tomuto účelu hodí podobný a dostupnější škrob nebo bramborová mouka. Zajímavějším trikem je posypat vepřovou kýtu před obalováním kváskem . Ten sníží pH na vnější straně masa, takže uvnitř zůstane více vlhkosti. Maso bude křehké a překvapivě jemné.

Ingredience

¾ kg vepřové panenky

2 lžíce sójové omáčky

1 lžíce balzamikového octa

1/2 lžičky prášku do pečiva

3 lžíce mouky

4 stroužky česneku

1 polévková lžíce sezamových semínek (volitelně na ozdobu)

1 lžíce medu

½ lžičky mletého zázvoru

Sůl, pepř, tuk na smažení

Vepřové kotlety se sezamovými semínky

Vepřovou panenku nakrájejte na kotlety. Můžete je také rozříznout napůl, aby se lépe smažily. Kotlety rozlomte pod kuchyňskou fólií a nařízněte podél okrajů.

V míse maso pokapejte sójovou omáčkou a balzamikovým octem . Osolte, opepřete a promíchejte, aby nálev dobře pronikl do masa. Po několika minutách posypte maso práškem do pečiva a poté bramborovým škrobem.

Na pánvi rozehřejte řepkový olej nebo přepuštěné máslo. Kotlety osmažte z obou stran dozlatova. Po upečení je vyjměte z formy.

Do tuku prolisujte česnek . Přidáme med a ochutíme mletým zázvorem. Přísady promíchejte tak, aby se spojily s tukem z pánve a vytvořily jakousi marinádu. Vraťte maso zpět do pánve a za častého míchání ho několik minut smažte na prudkém ohni.

Po vypnutí hořáku posypeme maso sezamovými semínky a ještě jednou promícháme. Hotové kotlety podávejte s listy salátu a bramborami.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *