Nevíte, co připravit na Silvestra? Podívejte se na tento recept a připravte si předkrm v podobě plněných kuliček. Jejich jednoduchost a chuť potěší každého a nestrávíte nad nimi mnoho času. To vše díky triku s těstem, ze kterého jsou vyrobeny.
Jednoduchá svačinka na Nový rok
Blíží se Silvestr, a tak stojí za to seznámit se s recepty na občerstvení na večírek. Přestože jich na internetu existuje celá řada, jeden z nich se nám zalíbil natolik, že jsme se rozhodli podělit se o něj s našimi čtenáři. Plněné kuličky připravené podle tohoto receptu jsou nejen chutné, ale také snadné a rychlé na přípravu.
To je možné díky těstu, které naštěstí nemusíte dlouho hníst ze strachu, že se vám nepovede. Stačí si koupit hotové těsto na pizzu, které se dá koupit v každém obchodě. S ním bude vaše novoroční svačina křupavá a lahodná. Recept a potřebné ingredience najdete dále v textu.
Z čeho se skládá silvestrovská svačina?
Jak jsme poznamenali na začátku, jednou z hlavních ingrediencí je těsto, ze kterého se pizza vyrábí. Vyplatí se zvolit hotovou ingredienci, protože to urychlí přípravu a zajistí, že občerstvení bude správně chutnat. Kromě toho jsou důležité také výrobky na polevy, mezi které patří mimo jiné houby a sýr. Všechny je a jejich poměry poznáte, když se podíváte na níže uvedený seznam.
Složení: 1:
2 základy na pizzu
1 kg žampionů
2 cibule
300 g strouhaného žlutého sýra
1 vejce
olej
pepř
sůl
Novoroční svačina – recept
Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Pak na pánvi rozehřejeme olej a cibuli na něm osmahneme. Mezitím očistíme houby a nastrouháme je na hrubém struhadle. Zeleninu vložíme na pánev. Vše osolíme a opepříme. Promíchejte a smažte, dokud se neodpaří voda.
Když houby a cibule vychladnou, přidejte sýr a ingredience promíchejte. Na stůl rozložte základy z těsta na pizzu. Rozdělte ho na stejné čtverce a na každý z nich položte náplň. Poté těsto rozválejte a vytvořte rovnoměrnou kouli.
V misce rozšlehejte vejce a potřete jím vršky kuliček. Položte je na plech vyložený pečicím papírem. To vše vložte do trouby vyhřáté na 220 stupňů a upečte dozlatova. Hotový předkrm můžete podávat na silvestrovské oslavě.
Podívejte se také, jaké obchody budou mít na Silvestra otevřeno , a naučte se zmrazovat máslo.