Jak používáte mleté maso v kuchyni? Mám na to vynikající způsob. Vafle z mletého masa mají chuť, která se dá olíznout po prstech. Proto tento snadný recept na skvělou křupavou svačinku doporučuji všem. Skvěle se hodí k obědu, večeři i jako slavnostní svačina.
Mleté maso, tj. svačina na vaflích.
Co připravit z mletého masa ? Obvykle je jíme v podobě řízků a plněného zelí. Já jsem však našla jiný, ale o to lepší způsob přípravy mletého masa. Smíchám je s drobnými přísadami, dám na vafle a vložím do trouby. Za krátkou dobu se na stole objeví lahodná svačinka .
Lehké, křupavé a plné mletého masa se u mě doma staly hitem. Udělám ji rychle a stejně rychle zmizí z talířů .
Jak připravit oplatky z mletého masa?
Ingredience: 1. Vánoční cukroví, 2. Vánoční cukroví, 3:
Potřebujete: ½ kg mletého masa
4 vafle Pichinger
1 cibule
4 vejce
50 ml mléka
½ lžičky soli
½ lžičky černého pepře
rostlinný olej
Přípravu pokrmu začněte vložením mletého masa do mísy. Rozšlehejte vejce, přidejte nakrájenou cibuli, sůl a pepř. Ingredience důkladně promíchejte. Poté hmotu rozdělte na 4 díly. Nalijte ji na 4 vafle a rozetřete. Jednu vafli přikryjeme druhou.
Rozdělte na 8 dílů. Další vafle naskládejte na sebe a rozkrojte je na 8 dílů. Do mísy rozklepněte 3 vejce a rozšlehejte je. Každý kousek vafle s mletým masem namočte do vajíčka. Brzy budou na pánvi a v troubě.
Předkrm k olizování prstů
Vafle s mletým masem osmažte na dobře rozehřátém oleji. Poté si připravte plech s pečicím papírem. Rozložte na ně vafle a vložte je na 15-20 minut do trouby vyhřáté na 180 stupňů Celsia.
Po této době je svačina připravena k podávání. Vafle s mletým masem jsou velmi chutné a křupavé. Můžete je podávat s rajčatovou nebo česnekovou omáčkou nebo oblíbeným salátem.