Tento chléb peču bez mouky a kvásku. Vypadá a chutná jako z té nejlepší pekárny.

Rychlý recept na chléb na bázi ovesných vloček. Protože neobsahuje bílou mouku, je vhodný pro mnoho diet. Je vhodný i pro lidi, kteří ze svého jídelníčku vyřadili lepek, ale nemohou se chleba vzdát úplně.

Chléb bez mouky a droždí

Je tento chléb nejjednodušší na přípravu ? Pravděpodobně ne, ale má k tomu blízko. Jeho příprava zabere doslova nějaký čas. Nekyne dvakrát (nebo spíše ne jednou). Základem chleba jsou ovesné vločky .

V kombinaci s jogurtem získáme pečivo s neobvyklou konzistencí. Výrobky na bázi mléčných výrobků a jedlé sody mírně kynou, takže výsledkem je kompaktní chléb s charakteristickou kůrkou a velmi neobvyklou chutí.

Bezlepkový chléb se semínky

Abychom tomuto rychlému pečivu dodali další zdraví prospěšné látky, obohatíme ho o máslové ořechy a semínka. Ilustrace k tomuto receptu pocházejí z kanálu Culinary Adventures. Autorka použila sezamová, dýňová a slunečnicová semínka – ale nenechte se tím omezovat.

Ingredience

300 g ovesných vloček

500 g přírodního jogurtu

1 šálek oblíbených semínek a ořechů

1 lžička jedlé sody

1 lžička medu

½ lžičky soli

Expresní ovesný chléb

Smíchejte jemné ovesné vločky s jogurtem a nechte chvíli nabobtnat. Ke směsi přidejte zbytek ingrediencí a ještě jednou důkladně promíchejte. Předehřejte troubu na 170 stupňů Celsia.

Dortovou formu o průměru 20 cm vyložte pečicím papírem. Směs nalijte do středu, zploštěte a upečte. Chléb pečte asi 50 minut dozlatova a poté jej 20 minut nechte vychladnout na mřížce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *