Rychlý recept na chléb na bázi ovesných vloček. Protože neobsahuje bílou mouku, je vhodný pro mnoho diet. Je vhodný i pro lidi, kteří ze svého jídelníčku vyřadili lepek, ale nemohou se chleba vzdát úplně.
Chléb bez mouky a droždí
Je tento chléb nejjednodušší na přípravu ? Pravděpodobně ne, ale má k tomu blízko. Jeho příprava zabere doslova nějaký čas. Nekyne dvakrát (nebo spíše ne jednou). Základem chleba jsou ovesné vločky .
V kombinaci s jogurtem získáme pečivo s neobvyklou konzistencí. Výrobky na bázi mléčných výrobků a jedlé sody mírně kynou, takže výsledkem je kompaktní chléb s charakteristickou kůrkou a velmi neobvyklou chutí.
Bezlepkový chléb se semínky
Abychom tomuto rychlému pečivu dodali další zdraví prospěšné látky, obohatíme ho o máslové ořechy a semínka. Ilustrace k tomuto receptu pocházejí z kanálu Culinary Adventures. Autorka použila sezamová, dýňová a slunečnicová semínka – ale nenechte se tím omezovat.
Ingredience
300 g ovesných vloček
500 g přírodního jogurtu
1 šálek oblíbených semínek a ořechů
1 lžička jedlé sody
1 lžička medu
½ lžičky soli
Expresní ovesný chléb
Smíchejte jemné ovesné vločky s jogurtem a nechte chvíli nabobtnat. Ke směsi přidejte zbytek ingrediencí a ještě jednou důkladně promíchejte. Předehřejte troubu na 170 stupňů Celsia.
Dortovou formu o průměru 20 cm vyložte pečicím papírem. Směs nalijte do středu, zploštěte a upečte. Chléb pečte asi 50 minut dozlatova a poté jej 20 minut nechte vychladnout na mřížce.