Plněné papriky jako od babičky: přímo z fritézy na vzduchu

Čím jsou plněné papriky z airfritézy tak výjimečné? Šťavnatá nádivka, pečená chuť a snadná příprava. Zvládnete je připravit během chvilky!

Naším nejoblíbenějším kuchyňským náčiním je v současné době fritéza. Vaříme v ní prostě všechno, protože je opravdu všestranná. Navíc je to hotové rychle a je k tomu potřeba méně tuku než při smažení na pánvi nebo ve fritéze. Dnes pro vás máme speciální pokrm: plněné papriky ze vzdušné fritézy.

Příprava plněných paprik ve fritéze je velmi snadná.

Plněné papriky znám a miluji ještě z dob, kdy jsem navštěvovala svou babičku. A moje maminka nám je čas od času dělá také. Takže když je jím, je v tom vždycky určitá nostalgie.

Jen příprava mi často zabere příliš mnoho času. Až do teď! Recept na plněné papriky z airfryer je velmi jednoduchý a na vydatné pochoutce si můžete pochutnat už za půl hodiny. Je to skvělé, že?

Plněné papriky jsou pokrm, který se vyskytuje v mnoha kulturách, od Turecka po Maďarsko, od Řecka po Španělsko. Samotné papriky pocházejí ze Střední a Jižní Ameriky a s kolonizací se dostaly do Evropy, kde si rychle našly stálé místo v kuchyních. Každý region má svůj vlastní způsob přípravy tohoto pokrmu a náplň se v jednotlivých kulturách liší. Díky tomu je tento pokrm velmi rozmanitý a oblíbený.

Já papriky nejraději plním mletým masem a rýží, ale můžete je plnit i jen rýží a zeleninou. Pak jsou také dobrou volbou pro vegetariány nebo vegany. Při výběru paprik dávám přednost červeným a žlutým paprikám, protože jsou prostě chuťově jemnější. Co se týče toho, jakou barvu by měly mít papriky, to záleží na vás a vaší chuti.

Pojďme se do toho pustit! Postupujte podle našeho jednoduchého receptu a připravte si hned plněné papriky ve fritéze airfryer.

Složení

  • 4 velké papriky Barva podle chuti

Na nádivku:

  • Cibule: 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g fety
  • 1 plechovka rajčat
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 150 g předvařené rýže
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička oregana
  • Sůl a pepř
  • 2 lžíce olivového oleje

příprava

  • Předehřejte fritézu na 180 °C.
  • Papriky omyjte a odřízněte jim vršky. Odstraňte semínka.
  • Oloupejte cibuli a česnek a nakrájejte je nadrobno.
  • Rozdrťte fetu a nakrájejte konzervovaná rajčata na kousky.
  • Poté dejte všechny ingredience na nádivku do mísy a promíchejte.
  • Papriky naplňte masovou směsí a vložte je do košíku fritézy.
  • Plněné papriky vařte ve fritéze 20 minut, dokud nebudou pěkně měkké a nádivka zcela uvařená.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *