Čím jsou plněné papriky z airfritézy tak výjimečné? Šťavnatá nádivka, pečená chuť a snadná příprava. Zvládnete je připravit během chvilky!
Naším nejoblíbenějším kuchyňským náčiním je v současné době fritéza. Vaříme v ní prostě všechno, protože je opravdu všestranná. Navíc je to hotové rychle a je k tomu potřeba méně tuku než při smažení na pánvi nebo ve fritéze. Dnes pro vás máme speciální pokrm: plněné papriky ze vzdušné fritézy.
Příprava plněných paprik ve fritéze je velmi snadná.
Plněné papriky znám a miluji ještě z dob, kdy jsem navštěvovala svou babičku. A moje maminka nám je čas od času dělá také. Takže když je jím, je v tom vždycky určitá nostalgie.
Jen příprava mi často zabere příliš mnoho času. Až do teď! Recept na plněné papriky z airfryer je velmi jednoduchý a na vydatné pochoutce si můžete pochutnat už za půl hodiny. Je to skvělé, že?
Plněné papriky jsou pokrm, který se vyskytuje v mnoha kulturách, od Turecka po Maďarsko, od Řecka po Španělsko. Samotné papriky pocházejí ze Střední a Jižní Ameriky a s kolonizací se dostaly do Evropy, kde si rychle našly stálé místo v kuchyních. Každý region má svůj vlastní způsob přípravy tohoto pokrmu a náplň se v jednotlivých kulturách liší. Díky tomu je tento pokrm velmi rozmanitý a oblíbený.
Já papriky nejraději plním mletým masem a rýží, ale můžete je plnit i jen rýží a zeleninou. Pak jsou také dobrou volbou pro vegetariány nebo vegany. Při výběru paprik dávám přednost červeným a žlutým paprikám, protože jsou prostě chuťově jemnější. Co se týče toho, jakou barvu by měly mít papriky, to záleží na vás a vaší chuti.
Pojďme se do toho pustit! Postupujte podle našeho jednoduchého receptu a připravte si hned plněné papriky ve fritéze airfryer.
Složení
- 4 velké papriky Barva podle chuti
Na nádivku:
- Cibule: 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 100 g fety
- 1 plechovka rajčat
- 500 g mletého hovězího masa
- 150 g předvařené rýže
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička oregana
- Sůl a pepř
- 2 lžíce olivového oleje
příprava
- Předehřejte fritézu na 180 °C.
- Papriky omyjte a odřízněte jim vršky. Odstraňte semínka.
- Oloupejte cibuli a česnek a nakrájejte je nadrobno.
- Rozdrťte fetu a nakrájejte konzervovaná rajčata na kousky.
- Poté dejte všechny ingredience na nádivku do mísy a promíchejte.
- Papriky naplňte masovou směsí a vložte je do košíku fritézy.
- Plněné papriky vařte ve fritéze 20 minut, dokud nebudou pěkně měkké a nádivka zcela uvařená.