Mexické knedlíky se skvěle hodí na silvestrovský večírek. Hosté si navzájem vytrhávají talíře z rukou.

Křupavé a červené mexické knedlíky s neobvyklou náplní si získají srdce všech hostů. Jsou skvělé teplé i studené, lze je podávat s různými omáčkami a zasytí na dlouhou dobu.

Mexické knedlíky jsou skvělým způsobem, jak vyzkoušet jinou verzi známého pokrmu. Vyznačují se pikantní náplní, obvykle z mletého hovězího masa a různé zeleniny, jako je cibule, kukuřice, paprika nebo červené fazole. V Mexiku patří k základním jídlům a jsou velmi syté. Často se podávají s pikantní salsou nebo rajčatovou omáčkou. Mohou se podávat teplé nebo studené.

Různé varianty mexických knedlíků

Knedlíky s mexickou příchutí se obvykle připravují s masem, nejčastěji hovězím. Lze je však nahradit vepřovým nebo kuřecím masem, což poskytuje určitou flexibilitu při výběru ingrediencí. Do náplně se také přidává aromatické koření, jako je bazalka, oregano, pepř a sůl, aby se plně projevila chuť pokrmu. Můžeme je podávat se saláty, které skvěle doplňují jejich osobitý charakter.

Recept na mexické knedlíky s kuřecím masem.

Ingredience na koláč

  • 1 kg mouky,
  • 400 g droždí,
  • 2 žloutky,
  • 1 vejce,
  • 2 lžíce smetany,
  • 1 šálek mléka,
  • oregano podle chuti,
  • máslo,
  • sůl podle chuti.

Na nádivku:

  • Potřebujeme: 1 kuřecí řízek,
  • polovina plechovky kukuřice,
  • 1 bílá cibule,
  • 1 červená paprika,
  • půl kilogramu žampionů,
  • 1 lžíce jemného kečupu,
  • 200 g žlutého sýra,
  • koření gyros podle chuti,
  • vejce na potření knedlíků.

Způsob přípravy: Knedlíky uvaříme v hrnci, v němž se nachází:

  1. Začneme přípravou kynuté směsi v tomto poměru: po 1 lžíci mouky a smetany, 1 lžíci cukru a 1 lžíci mléka. Promícháme a dáme na teplé místo kynout.
  2. Ke kvasnicím přidáme všechny zbývající přísady na těsto a necháme znovu vykynout.
  3. Připravíme náplň: kuřecí řízky omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kostičky. Smícháme s kořením gyros a osmažíme na oleji dozlatova.
  4. K vychladlému masu přidáme kečup, nastrouhaný sýr, osmaženou cibuli a žampiony, nadrobno nakrájenou papriku a kukuřici. Vše smícháme dohromady.
  5. Vykynuté těsto vyválíme na pomoučeném vále, skleničkou vykrajujeme kolečka, přidáme náplň a slepíme knedlíky. Nakonec je potře rozšlehaným vejcem.
  6. Když knedlíky trochu vykynou, vložíme je na 25 minut do trouby vyhřáté na 200 °C. Vložíme do trouby a necháme knedlíky vykynout. Po upečení je potřeme máslem a přikryjeme utěrkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *