Křupavé a červené mexické knedlíky s neobvyklou náplní si získají srdce všech hostů. Jsou skvělé teplé i studené, lze je podávat s různými omáčkami a zasytí na dlouhou dobu.
Mexické knedlíky jsou skvělým způsobem, jak vyzkoušet jinou verzi známého pokrmu. Vyznačují se pikantní náplní, obvykle z mletého hovězího masa a různé zeleniny, jako je cibule, kukuřice, paprika nebo červené fazole. V Mexiku patří k základním jídlům a jsou velmi syté. Často se podávají s pikantní salsou nebo rajčatovou omáčkou. Mohou se podávat teplé nebo studené.
Různé varianty mexických knedlíků
Knedlíky s mexickou příchutí se obvykle připravují s masem, nejčastěji hovězím. Lze je však nahradit vepřovým nebo kuřecím masem, což poskytuje určitou flexibilitu při výběru ingrediencí. Do náplně se také přidává aromatické koření, jako je bazalka, oregano, pepř a sůl, aby se plně projevila chuť pokrmu. Můžeme je podávat se saláty, které skvěle doplňují jejich osobitý charakter.
Recept na mexické knedlíky s kuřecím masem.
Ingredience na koláč
- 1 kg mouky,
- 400 g droždí,
- 2 žloutky,
- 1 vejce,
- 2 lžíce smetany,
- 1 šálek mléka,
- oregano podle chuti,
- máslo,
- sůl podle chuti.
Na nádivku:
- Potřebujeme: 1 kuřecí řízek,
- polovina plechovky kukuřice,
- 1 bílá cibule,
- 1 červená paprika,
- půl kilogramu žampionů,
- 1 lžíce jemného kečupu,
- 200 g žlutého sýra,
- koření gyros podle chuti,
- vejce na potření knedlíků.
Způsob přípravy: Knedlíky uvaříme v hrnci, v němž se nachází:
- Začneme přípravou kynuté směsi v tomto poměru: po 1 lžíci mouky a smetany, 1 lžíci cukru a 1 lžíci mléka. Promícháme a dáme na teplé místo kynout.
- Ke kvasnicím přidáme všechny zbývající přísady na těsto a necháme znovu vykynout.
- Připravíme náplň: kuřecí řízky omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kostičky. Smícháme s kořením gyros a osmažíme na oleji dozlatova.
- K vychladlému masu přidáme kečup, nastrouhaný sýr, osmaženou cibuli a žampiony, nadrobno nakrájenou papriku a kukuřici. Vše smícháme dohromady.
- Vykynuté těsto vyválíme na pomoučeném vále, skleničkou vykrajujeme kolečka, přidáme náplň a slepíme knedlíky. Nakonec je potře rozšlehaným vejcem.
- Když knedlíky trochu vykynou, vložíme je na 25 minut do trouby vyhřáté na 200 °C. Vložíme do trouby a necháme knedlíky vykynout. Po upečení je potřeme máslem a přikryjeme utěrkou.